Stilaan ‘money time’ in UEFA Europa League!

Donderdagavond gaan onze vier Belgische vertegenwoordigers opnieuw aan de slag in de UEFA Europa League. Hoe staan Racing Genk, AA Gent, Standard en Sporting Anderlecht er na drie speeldagen voor in hun poule en welke ambities mogen ze donderdag koesteren?

Anderlecht op koers of op drift?

In poule C is RSCA voorlopig nog ongeslagen. De balans na drie speeldagen? 5 op 9 met winst thuis tegen Qabala en gelijke spelen ín Mainz en ín Saint-Etienne. Best positief dus. Maar na de wanvertoning zondag in Beveren (2-1 nederlaag) en de bizarre persconferentie van Weiler achteraf twijfelen steeds méér mensen aan Anderlecht, wij incluis. In de drie voorgaande thuiswedstrijden in de JPL tegen Westerlo, Lokeren en KV Mechelen pakte Sporting nog 6 op 9, maar dat verhulde toch echt het dramatische spelniveau. Wij zien daarom twee opties voor deze match: ‘Mainz ongeldig bij gelijkspel’ aan odd 1,97 of ‘Mainz of gelijkspel’ aan odd 1,52. Sorry Anderlecht. Bewijs het eerst maar nog eens…

Lastige Baskische klus voor Racing Genk

Genk heeft al indruk gemaakt in de Europa League. De twee opeenvolgende thuiszeges tegen Sassuolo en Athletic Bilbao, subtoppers in respectievelijk Italië en Spanje, waren verdiend én hebben Genk op de kaart gezet in Europa. De Limburgers staan met 6 op 9 aan de leiding in hun poule, maar Athletic heeft zijn start met 3 op 9 gemist en ligt erop gebrand om donderdag de drie punten thuis te houden. Onze suggesties? Realistisch gezien zou thuiswinst voor Athletic aan odd 1,33 de meest logische keuze zijn. Een gokje op ‘beide teams scoren’ aan interessante odd 2,06 lijkt ons echter ook haalbaar.

Standard moét winnen in Athene…

Maar veel vertrouwen hebben we niet meer in de Rouches in deze campagne. Na drie speeldagen staat de teller nog maar op 2 punten en met nu twee uitwedstrijden tegen Panathinaikos en Celta voor de boeg zijn de kwalificatiekansen miniem. ‘Pana’ is niet eens zo’n goeie ploeg, maar Standard is té wisselvallig en zonder Alexander Scholz is het achterin behelpen. Wij vrezen dat de Grieken de punten thuishouden aan odd 2,05.

Revanche voor de Buffalo’s tegen Shakhtar?

Dat willen ze alvast in Gent. De trip naar Oekraïne was memorabel, maar helaas niet in positieve zin. Gent werd met 5-0 cijfers terug naar huis gestuurd. Een pandoering. Buitenshuis presteert Gent dramatisch dit seizoen, maar thuis kunnen de Gentenaars zichzelf misschien opnieuw overtreffen zoals vorig jaar in de CL? Gent is voorlopig tweede in de poule met 4 op 9 en is niet kansloos om door te gaan naar de tweede ronde. Al hebben de mannen van Vanhaezebrouck wel het nadeel dat Shakhtar zich mits winst in de Ghelamco Arena al kunnen plaatsen… Een dubbeltje op zijn kant deze match. Shakthar incasseerde nog geen doelpunt in deze groepsfase, maar we hebben het gevoel dat Gent daar verandering in kan brengen morgen. Onze tip: ‘beide teams scoren’ aan odd 1,73.

Haast je snel naar de site van Unibet en plaats een weddenschap op  de UEL-duels van onze Belgische club. Voor nieuwkomers die nog geen account hebben of geen geld meer op hun account hebben, heeft Unibet erg interessante promoties klaar. Wacht dus niet en surf als de bliksem naar Unibet.be !

We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie