KNVB en Ajax staan open voor BeNeLeague: "Belgische clubs zijn welkom"

KNVB en Ajax staan open voor BeNeLeague: "Belgische clubs zijn welkom"

Er wordt de afgelopen jaren regelmatig gesproken over het opzetten van een BeNeLeague, een samenvoeging van de Belgische Jupiler Pro League en de Eredivisie. Belgische topclubs willen vrijdag weer samen om de tafel te gaan zitten.

Het Laatste Nieuws vroeg ondertussen om een reactie van Ajax, Feyenoord en PSV. Feyenoord liet weten dat "de discussie in zijn geheel niet speelt" bij de Rotterdamse club, terwijl PSV vraagt om bedenktijd. Ook Edwin van der Sar, de algemeen directeur van Ajax, heeft gereageerd. "De BeNeLeague is één van de pistes die we bekijken."

Michael van Praag, de voorzitter van de KNVB, gooit de deur eveneens niet direct dicht. "Maar het initiatief moet vanuit de Jupiler Pro League komen. Ik kan verder niet echt veel commentaar geven. Alleen dat we die discussie binnen de bond de voorbije jaren niet meer gevoerd hebben. Maar als de Belgische clubs rond de tafel willen zitten, zou ik zeggen: ze zijn welkom om hun ideeën te formuleren. Dan kunnen we nog bekijken wat we ermee doen."