Ex-speler Arsenal "Ik heb overwogen om zelfmoord te plegen"

Eind maart werd Emmanuel Eboué door de FIFA voor een jaar geschorst omdat hij weigerde een spelersmakelaar uit te betalen. Een makkelijke periode is het allerminst voor de Ivoriaan, vertelt hij in gesprek met The Telegraph.

"Er zijn veel dagen dat ik geen zin heb om mijn bed uit te komen. Soms sluit ik mij twee dagen op in mijn kamer. Ik heb ook al eens overwogen om zelfmoord te plegen", legt Eboué uit. "Mijn familie heeft me heel erg goed gesteund. Ik vraag me af wat ik mezelf had aangedaan als ik op mijzelf was aangewezen."

Bijbel

De gemiddelde dag van Eboue ziet er bijzonder uit: "Ik zit de hele dag in mijn Bijbel te lezen. Ik sta elke dag om vier uur op. Ik bid, lees en stuur vervolgens een sms met een gedachte voor de dag naar al mijn contacten." In levende lijve met iemand praten doet hij liever niet. "Mijn zoon is zeven jaar oud en zit in de opleiding van Arsenal. Elke keer als ik met hem meega vragen mensen mij wat ik doe of ik met pensioen ben. Dat maakt het alleen maar zwaarder. De mensen die mij kennen kunnen aan mijn gezicht aflezen dat ik niet blij ben. Dit is het dieptepunt in mijn loopbaan. Het is een slechte periode voor mij."