Onmisbaar voor hun ploeg: deze 8 spelers uit de JPL misten dit seizoen nog geen minuut

Rotatie is een veelbesproken woord in het moderne voetbal en de Belgische clubs kunnen hierover meespreken. Wegens het druk programma zijn er zelden nog spelers die wekelijks 90 minuten moeten opdraven. Toch zijn er nog uitzonderingen: deze acht voetballers misten dit seizoen nog geen minuut in de Jupiler Pro League!

1. Thomas Kaminski
De goalie van KV Kortrijk beleeft mooie tijden aangezien hij met zijn ploeg nog steeds in de running is voor PO1. Sinds de komst van Glen De Boeck mocht de ex-doelman ook al enkele clean sheets achter zijn naam schrijven en bereikte het de halve finale van de Croky Cup!

2. Stergos Marinos
De Griek is geen onbekende meer in het Belgisch voetbal aangezien hij al enkele seizoenen meedraait bij Sporting Charleroi. De rechtsachter is onmisbaar voor zijn team en was ook nu weer bepalend in de race naar PO1.

3. Davino Verhulst
De 30-jarige doelman kent geen al te best seizoen met Sporting Lokeren aangezien het onderaan het klassemant staat. De ploeg van Peter Maes krijgt maar geen regelmaat in zijn spel en moet het hebben van enkele hoogvliegers. Gelukkig is Verhulst nog een zekerheid in doel waar men altijd kan op rekenen in moeilijke tijden!

4. Erdin Demir
De linksachter van Waasland-Beveren scoorde afgelopen weekend nog een doelpunt tegen Club Brugge (weliswaar met de hulp van Clasie). De Zweeds-Turkse verdediger speelde dit seizoen een hele grote rol in het succes van zijn ploeg.

5. Colin Coosemans
De doelman van KV Mechelen zit volop verwikkeld in de degradatiestrijd, maar kon afgelopen weekend wel nog eens de nul houden tegen Eupen. In januari mocht Malinwa tal van nieuwe spelers verwelkomen, maar de voormalige keeper van Club Brugge was de enige die zijn basisplaats kon behouden.

6. Brandon Mechele
De verdediger van Club Brugge is ongetwijfeld één van de revelaties van dit seizoen. Onder Michel Preud'homme was hij nog overbodig, terwijl hij in het huidige systeem van Ivan Leko levensbepalend is. Het 25-jarige talent mag dankzij zijn heerschappij achterin ook rekenen op een selectie bij de Rode Duivels.

7. Nicolas Penneteau
De Fransman van Sporting Charleroi is misschien wel de beste doelman in de Jupiler Pro League. Hij pakt regelmatig uit met heerlijke reddingen en zorgde er mede voor dat zijn ploeg op een tweede plek staat in het klassement. Niet onlogisch dat hij nog geen minuut miste...

8. Ibrahima Seck
De bonkige middenvelder verhuisde deze winter van Waasland-Beveren naar KRC Genk en kreeg er meteen een basisplaats. Bij beide teams miste hij nog geen minuut en daar zal zijn indrukwekkende duelkracht en loopvermogen ook wel iets mee te maken hebben.

We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie