Onmisbaar voor hun ploeg: deze vijf spelers uit de JPL misten dit seizoen nog geen minuut

Rotatie is een veelbesproken woord in het moderne voetbal en de Belgische clubs kunnen hierover meespreken. Wegens het druk programma zijn er zelden nog spelers die wekelijks 90 minuten moeten opdraven. Toch zijn er nog uitzonderingen: deze vijfvoetballers misten dit seizoen nog geen minuut in de Jupiler Pro League!

1. Thomas Kaminski
De goalie van KV Kortrijk moest dan wel nipt de bekerfinale én PO1 missen, hij kent een uitstekend seizoen. Sinds de komst van Glen De Boeck mocht de ex-doelman ook al enkele clean sheets achter zijn naam schrijven en hij pakt geregeld ook uit met uitstekende saves.

2. Erdin Demir
De linksachter van Waasland-Beveren scoorde enkele weken geleden nog een doelpunt tegen Club Brugge (weliswaar met de hulp van Clasie). De Zweeds-Turkse verdediger speelde dit seizoen een hele grote rol in het succes van zijn ploeg en is gewoon onmisbaar.

3. Colin Coosemans
De doelman van KV Mechelen mag dan wel gedegradeerd zijn, de kans is groot dat we hem volgend seizoen terug in de JPL aan het werk zien. In het verleden liet hij zich ook al opmerken bij Club Brugge en Waasland-Beveren met soms fraaie reddingen. Misschien één van de enige Mechelen-spelers die zijn basisplaats dit seizoen kon behouden..

4. Ibrahima Seck
De bonkige middenvelder verhuisde deze winter van Waasland-Beveren naar KRC Genk en kreeg er meteen een basisplaats. Bij beide teams miste hij nog geen minuut en daar zal zijn indrukwekkende duelkracht en loopvermogen ook wel iets mee te maken hebben.

5. Brandon Mechele
De verdediger van Club Brugge is ongetwijfeld één van de revelaties van dit seizoen. Onder Michel Preud'homme was hij nog overbodig, terwijl hij in het huidige systeem van Ivan Leko levensbepalend is. Het 25-jarige talent mag dankzij zijn heerschappij achterin ook nog rekenen op een selectie bij de Rode Duivels.

We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie