Na amper drie speeldagen: de zeven dubieuze fases waar de videoref voor discussie zorgde

Na drie speeldagen in Play-Off 1 was er al heel wat te doen omtrent de videoref. Natuurlijk was er vooral de fase van Diaby, maar ook deze gevalletjes zorgden voor heel wat twijfels. Een overzicht uit Het Nieuwsblad...

Speeldag 1: Club Brugge - KRC Genk (1-0)
In de laatste minuut geeft de videoref een penalty aan Blauw-Zwart. Er blijkt wel degelijk een fout te zijn van Uronen, maar Vormer gaat wel laat én theatraal tegen de grond.

Speeldag 1: RSC Anderlecht - KAA Gent (0-2)
Spajic schreeuwt om een strafschop na een trekfout van Bronn. Na overleg met de Var geeft ref Lardot toch geen strafschop.

Speeldag 2: Sporting Charleroi - RSC Anderlecht (1-2)
Paars-Wit krijgt in de tweede helft een strafschop die er eigenlijk geen mocht zijn. Teodorczyk lijkt Zajkov te duwen, terwijl de scheidsrechter de bal toch op de stip legt. De videoref gaat akkoord.

Speeldag 2: KRC Genk - Standard Luik (1-0)
In de slot van de match trapt Emond de bal binnen en lijkt ref Van Driessche akkoord te gaan. Het is pas op verzoek van de videoref dat het doelpunt afgekeurd wordt.

Speeldag 3: Sporting Charleroi - KRC Genk (2-2)
Vroeg in de wedstrijd krijgt de thuisploeg een strafschop na licht contact van Malinovsky op Rezaei. Ref Lambrechts legt de bal meteen op de stip en ook de videoref gaat akkoord.

Speeldag 3: Standard Luik - KAA Gent (1-0)
Een saaie partij wordt alsnog beslist met een penaltygoal. De bezoekers zijn woedend op een duikende Edmilson, maar Asare lijkt toch zijn been uit te steken. Zowel de scheidsrechter als de videoref zijn het met elkaar eens.

Speeldag 3: RSC Anderlecht - Club Brugge (1-0)
In minuut 64 schreeuwt Vanaken om een strafschop nadat Saelemaekers aan zijn truitje trekt. Ref Vertenten gebaart van niks en ook de videoref grijpt niet in.

Speeldag 3: RSC Anderlecht - Club Brugge (1-0)
Dé fase van het weekend. Het doelpunt van Diaby wordt eerst goedgekeurd, maar na het bekijken van de beelden grijpt de videoref in. De Malinees zou een teen buitenspel staan en daarom telt de 1-1 niet.