Cijfers bewijzen het: Club Brugge heeft een reuzegroot spitsenprobleem, zelfs middenvelders doen beter

Gisteren bleek andermaal dat Club Brugge een groot spitsenprobleem heeft. Diaby liet twee reuzekansen liggen, terwijl Wesley de gelijkmaker moest scoren in het slot van de wedstrijd. Als we even de cijfers gaan bekijken, dan kunnen we dit statement alleen maar bekrachtigen.

Na nieuwjaar scoorde Club in het algemeen wel nog 30 keer in 14 wedstrijden (alle competities) , maar daarvoor moest het vooral zijn middenvelders of verdedigers voor bedanken. Met name Vanaken en Vormer waren trefzeker, terwijl de Blauw-Zwarte spitsen zelden of niet aan het kanon stonden. Basisspeler Diaby scoorde maar drie goals in dertien wedstrijden, Wesley legde er twee in het mandje met één wedstrijd minder gespeeld, Dennis kon in elf optredens maar één keer scoren, terwijl Vossen (mede door een blessure) nog niet aan het kanon stond..

De spitsen deden Club gisteren dus de das om, maar toch moet het zich niet veel zorgen maken. Het spel was bij momenten uitstekend en in de jacht naar de landstitel staat het nog altijd zes punten voor. Niet vergeten dat spelers à la Dennis en Diaby in het begin van het seizoen nog vlot de weg naar doel vonden...