VIDEO: Spelersbus Ajax wordt opgewacht door boze fans na 3-0 nederlaag... spelers MOETEN uitstappen

De spelersbus van Ajax is bij de terugkeer in Amsterdam opgewacht door zo'n 150 woedende supporters. Ajax verloor zondag van PSV dat daarmee kampioen werd. Voor Ajax eindigde het seizoen opnieuw zonder prijs. En dat levert frustratie op bij de fans. 

In een volgens de Amsterdamse tv-zender AT5 grimmige sfeer werd de bus lange tijd staande gehouden. Directeur Edwin van der Sar voelde zich genoodzaakt de bus te verlaten en in gesprek te gaan met de supporters. Getuigen noemden de sfeer bedreigend. De politie was eveneens ter plekke. Volgens de Amsterdamse stadsomroep AT5 gedroegen de fans zich agressief en werd geslagen en geschopt tegen de bus. 

Volgens diverse bronnen raakte Hakim Ziyech verwikkeld in duw- en trekwerk met de supporters, waarbij ook enkele klappen zijn uitgedeeld aan de Marokkaan. De politie was wel aanwezig, maar deed opvallend weinig. Hoewel er nog geprobeerd werd om de treinen langzamer te laten rijden - en zo een confrontatie bij de ArenA te voorkomen - lukte dit dus niet. Ziyech heeft per direct al zijn Ajax-foto's van Instagram verwijderd..

BEELDEN