Zien we 'De Bosuil' dan toch niet in eerste klasse?

Patrick Decuyper, CEO van Antwerp, heeft vorig jaar de VZW overgeheveld naar een nv. Dit moet volgens enkele regels gebeuren en hier worden er vragen rondgesteld. Wanneer men dit gaat doen, moet men rekening houden met artikel 2016. 

In artikel 2016 staat beschreven dat een club die haar stamnummer wenst over te dragen ten laatste op 31 maart voorafgaand aan de overdracht een dossier moet indienen. In het geval van Antwerp is dit niet gebeurd. "Het verzoek tot overdracht dateert van 7 juni 2016", staat te lezen in Sport/voetbalmagazine.

Uiteindelijk kregen ze toestemming van de licentiecommissie om dit seizoen te spelen, maar toch kan het nog zware gevolgen hebben. Onder andere Union houdt het nauwgezet in de gaten. Mocht de club niet bij de eerste 4 eindigen in 1b dan is een klacht tegen Antwerp niet ondenkbaar.​ Misschien volgen er nog andere clubs die een klacht neerleggen.

Een mogelijke sanctie voor Antwerp is dat hun (eventuele) promotie niet kan plaatsvinden. In extremere mate kan Antwerp naar amateurreeks zakken.