WOW! Deze zes Belgen uit de JPL maken volgens Roberto Martinez kans op het WK

Volgende maand oefenen de Rode Duivels tegen Saudi-Arabië en het wordt alweer uitkijken naar de namen die Roberto Martinez zal selecteren. Na hun sterke prestaties komen ook enkele spelers uit de Jupiler Pro League in aanmerking. Onze bondscoach heeft over deze zes namen:

1. Leander Dendoncker
Misschien wel de minst verrassende naam van allemaal omdat hij geregeld opgeroepen werd, maar om mee te mogen naar het WK zal de 22-jarige voetballer van RSC Anderlecht wel dringend beter moeten spelen.

2. Brandon Mechele
De verdediger van Club Brugge werd door Ivan Leko al meermaals genoemd als potentiële Rode Duivel en dat lijkt er nu ook op zijn 25ste ook in te zitten. Mechele is aan een uitstekend seizoen bezig en misschien wel de beste verdediger in de Jupiler Pro League.

3. Thomas Foket
Na zijn hartoperatie van vorig jaar lijkt de rechtsachter van KAA Gent opnieuw naar zijn beste niveau aan het toegroeien. In het verleden werd Foket al opgeroepen en dat zit er nu zeker opnieuw in.

4. Hans Vanaken
Na zijn vijf doelpunten en twee assists in de laatste vier wedstrijden is Vanaken de man in vorm bij Club Brugge. Ook in Extra Time zijn ze er van overtuigd dat hij voor de eerste keer moet opgeroepen worden bij de Rode Duivels.

5. Obbi Oulare
Misschien wel de meest verrassende naam van allemaal. De Belgische aanvaller barst van het talent, maar kon die nog niet echt laten zien bij Royal Antwerp FC. Misschien verdient de 22-jarige Oulare dan toch op een plekje bij de Rode Duivels in functie van zijn toekomst.

6. Anthony Limbombe
In het systeem dat de Rode Duivels zou de linkerflankspeler van Club Brugge enorm goed passen als doublure van Yannick Carrasco of Jordan Lukaku. Hij brak dit seizoen pas echt door en scoorde ook al enkele heerlijke doelpunten.