Hallo meneer Verhaeghe? Heldhaftige man zet alle bevoordeelde fases van Club op een rijtje!

Er was vanmorgen veel te doen rond een artikel van HLN. Zij deden onderzoek naar de beslissingen van de videoref en de eventuele gevolgen. We konden eruit afleiden dat Club het meest benadeeld werd van alle PO1-ploegen en Anderlecht kon profiteren. Eén man heeft het echter helemaal gehad met de vele kritiek van Club en in het bijzonder meneer Verhaeghe. Hij zette alle bewuste fases op een rijtje waarbij Blauw-Zwart wél geholpen werd door de videoref! Zo zag zijn reactie eruit:

Speeldag 3: Zulte Waregem – Club Brugge 1-2
Bij een 1-2-stand voor Club Brugge begaat Mechelen een overduidelijke strafschopfout op Olayinka. “Geen discussie mogelijk”, zo schrijft Het Laatste Nieuws een dag later. De videoscheidsrechter laat evenwel begaan. Geen penalty voor Zulte Waregem en dus ook geen gelijkmaker.

Speeldag 4: KV Kortrijk - Club Brugge 1-2
Club ontsnapt, maar komt wel aan de leiding. Amper 2 minuten later kwam Club Brugge goed weg toen Vanlerberghe met beide handen Lepoint van onder de bal duwde in de eigen zestien. Delferière wuifde de claims evenwel weg.

Speeldag 13: Club Brugge – STVV 4-1
Bij een 2-1-voorsprong voor Club Brugge gaat Vormer neer na een contact met doelman Pirard. “Je kán een penalty fluiten, maar je kan ook niet fluiten”, zegt scheidsrechtersbaas Johan Verbist na afloop. Hij wordt gefloten, Vossen scoort en wedstrijd gespeeld. Eerder in de wedstrijd waren er ook al twee discutabele fases. Aan de 1-0 van Vormer ging een onbestrafte fout op Boli vooraf en toen het nog 1-1 was, kwam Club-aanvaller Wesley goed weg toen de videoscheidsrechter niet ingreep na een aanslag op de benen van STVV-verdediger Kotysch.

Speeldag 14: Anderlecht - Club Brugge 0-0
In de loop van de tweede helft wordt een doelpunt van Hamdi Harbaoui afgekeurd voor buitenspel. Niet door de videoref, want die was niet aanwezig. De Anderlecht-spits stond van z’n leven geen offside. Het blijft 0-0. Club kreeg een punt cadeau, Anderlecht werd er twee ontnomen.

Speeldag 15: Club Brugge – Waasland-Beveren 3-0
Voor de derde speeldag op rij zijn de scheidsrechters Club Brugge gunstig gezind. Voor de 1-0 van Vormer had, en we citeren Het Laatste Nieuws, ‘Waasland-Beveren recht op twee overduidelijke strafschoppen’. Er was geen videoscheidsrechter aanwezig.

Speeldag 17: Eupen – Club Brugge 2-2
‘Videoref beste man bij Club Brugge’, zo kopte Het Nieuwsblad. De inleiding van het artikel zegt ook genoeg: ‘Bij Club Brugge zullen ze wel een tijdje niet meer zeuren over de videoref. De man in het busje redde de competitieleider van een blamage bij Eupen. Twee keer rechtvaardig en correct. Maar een wrang gevoel blijft. Had de videoref gisteren elders gezeten, dan was het voor Club Brugge fout afgelopen.’
Wat was er gebeurd? Bij een 2-0-voorsprong voor Eupen fluit scheidsrechter Visser (ja, die van gisteren) strafschop voor Eupen. De videoscheidsrechter fluistert Visser in zijn oortje dat de fout erbuiten gebeurden en Visser corrigeert zijn beslissing. Na de rust gaf Visser eerst geen strafschop voor een fout van Lotiès. Op aangeven van de videoscheidsrechter ging hij de beelden bekijken en floot hij wel. Dank u wel, videoscheidsrechter, om twee keer tussen te komen.

Speeldag 19: Club Brugge – Anderlecht 5-0
Na afloop focuste iedereen op de uitslag en de wanprestatie van Anderlecht. Hierdoor werd vergeten dat het vierde doelpunt een onterechte strafschop was en het vijfde buitenspel. Ook de eerste strafschop (de 3-0) was dubieus. Niet dat Anderlecht gewonnen zou hebben of hier recht op had, maar juist is juist en fout is fout.

Speeldag 22: Antwerp – Club Brugge 2-2
In toegevoegde tijd scoort Vormer de gelijkmaker. Hij staat echter centimeters buitenspel. Er is geen videoscheidsrechter aanwezig om te corrigeren. Antwerp is furieus en voorzitter Paul Gheysens biedt aan om zelf een busje aan te kopen.

Speeldag 30: STVV - Club Brugge 0-1
Club Brugge had de nodige moeite op het veld van STVV, maar won uiteindelijk met 0-1. Ruud Vormer maakte het enige doelpunt van de middag na een mooie aanval. Aan de overkant deed zijn ploegmaat en landgenoot Vermeer meer dan zijn duit in het zakje, hij haalde er alle kansen voor STVV uit. Al ging hij in de eerste helft wel in de fout toen hij te laat kwam en Akpom onderuit duwde, maar ref Lambrechts legde de bal niet op de stip

PO speeldag 1: Anderlecht – Gent 0-2
Bij een 0-1-stand werd Spajic neergetrokken door Bronn. De scheidsrechter contacteerde de VAR, maar die gaf onbegrijpelijk geen strafschop. Anderlecht zag zo een uitgelezen kans op de gelijkmaker door de neus geboord. In de slotfase, toen Vanhaezebrouck heel wat offensief geweld bij in de strijd gegooid had, maakte Gent pas de 0-2. De weg naar de titel lag open voor Club.

PO speeldag 1: Club Brugge – Genk 1-0
In de 93e minuut begaat Uronen en overtreding op Vormer. De scheidsrechter grijpt niet in, maar de videoref signaleert de overtreding. De strafschop gaat erin en zo wint Club Brugge. De videoscheidsrechter had net zo goed kunnen zwijgen, want pas na meerdere herhalingen was te zien dat het een overtreding was. Zeker geen ‘clear error’ dus.

PO speeldag 5: Club Brugge – Standard 4-4
Bij een 3-3-stand gaat de bal op de stip na ingrijpen van de videoref. Emond had de bal tegen de hand gekregen. Diaby scoort de 4-3.