Opvallend: Martinez selecteert Rode Duivel die amper 6 wedstrijden speelde dit seizoen

Bondscoach Roberto Martinez maakte maandagmiddag zijn 28-koppige WK-selectie bekend. De Belgische selectie kent een paar opvallende wijzigingen. Zo zijn Radja Nainggolan en Divock Origi er niet bij in Rusland. Daarnaast geeft Martinez dan wel weer het vertrouwen aan een paar opvallende namen: Adnan Januzaj, Christian Benteke en Nacer Chadli.

Die laatste kwam dit seizoen amper zes keer in actie voor West Brom. Hij komt daarnaast ook zelden aan de bak bij de Rode Duivels. Toch bestaat de kans dat hij er zal bijzijn in Rusland, zo klinkt het ook bij onze bondscoach: "Nacer Chadli heeft altijd goed gepresteerd bij de nationale ploeg. Daarnaast kan hij op drie posities spelen. Rechts, links en in het centrum", aldus Martinez.

Dat Chadli amper speelde, hoeft geen groot probleem te zijn voor de Spanjaard: "We hebben een goede band met de club van Chadli en weten hoe hij er aan toe is. We zijn blij met zijn progressie in de laatste twee maanden. Hij is fit genoeg om in een goede vorm naar het WK te gaan. Hij is fris", besloot Martinez.