Wat een Europese avond: 3 op 3! Drie Belgische clubs bij laatste 16 in Europa League (videogoals)

Donderdagavond was een historische Europese avond voor België. Alle Belgische clubs die uitkwamen in de 1/16e finales van de Europa League wisten zich immers te plaatsen voor de volgende ronde. 

Als eerste kwam Anderlecht aan de beurt op het veld van Zenit Sint-Petersburg. Paars-wit lag nagenoeg de ganse match onder en kwam 3-0 achter. Maar in de 90e minuut scoorde Thelin de verlossende 3-1. Anderlecht door!

Racing Genk nam het in eigen huis op tegen het Roemeense Astra. En wie anders dan Alejandro Pozuelo trok de Limburgers over de streep. De Spanjaard krulde op een heerlijke wijze een vrije trap binnen: 1-0!

En wat te zeggen van AA Gent dat op het mythische Wembley Tottenham in de ogen keek? Gent kwam al snel op een 1-0 achterstand, maar dan scoorde Harry Kane... voor Gent. Een zeldzame owngoal van de prijsschutter. Wat later ging het licht uit bij Dele Alli, die uitpakte met een schandalige tackle op de knie van Dejaegere. Rood en Tottenham met tien man verder. De Spurs kwamen via Wanyama nog op 2-1, maar uiteindelijk was het Jérémy Perbet die voor de 2-2 en het delirium zorgde.

Vrijdag bij de loting in Nyon zitten er dus 3 Belgische clubs in de trommel!

Hieronder nog eens de drie belangrijk(st)e doelpunten. Die van Thelin, Pozuelo en Perbet.