Opvallend: Daarom eindigt België best na Engeland in groep G

België moet het in zijn laatste groepswedstrijd opnemen tegen Engeland. Natuurlijk hoopt iedereen dat de Rode Duivels het zullen halen, maar als we rekening gaan houden met de volgende rondes dan is een nederlaag misschien een betere zaak. Althans: als er moet gestreden worden om de eerste plaats.

Normaal gezien zouden we het in een mogelijke kwartfinale van het WK wellicht moeten opnemen tegen Brazilië of Duitsland, omdat zij favoriet waren om hun poule te winnen. Nu Mexico tegen die Mannschaft heeft gewonnen, is de kans groot dat zij de poule gaan winnen. De winnaar van die poule neemt het in de achtste finales op tegen de tweedes van groep E, wellicht Servië of Zwitserland. De winnaar van deze wedstrijd neemt het dan in de kwartfinales wellicht op tegen de tweedes van groep G, waar de Rode Duivels in spelen.

Aan de andere kant van de knock-outfase vinden we Brazilië en Duitsland terug. Zij zullen het waarschijnlijk in de achtste finales tegen elkaar moeten opnemen. De winnaar hiervan zal het normaal gezien opnemen tegen de eerste van onze poule. Met andere woorden: als de Belgen eerstes worden in hun poule, dan zullen ze hoogstwaarschijnlijk Duitsland of Brazilië tegenkomen in de kwartfinales. Als ze tweede eindigen, dan wordt het in dit geval 'slechts' Mexico, Servië of Zwitserland. Wij zouden het alvast weten...