Opvallend: videoref geeft eerste verklaring na afgekeurd doelpunt van Diaby

Er was de laatste dagen al heel wat protest omtrent het afgekeurde doelpunt van Abdoulay Diaby. De Club-spits leek na het bekijken van de beelden buitenspel te staan, maar nu blijkt dat de tv-technologie verkeerd zou gebruikt zijn. De videoref reageert bij Het Laatste Nieuws voor het eerst op de feiten...

"Voor mij was de beslissing 100% correct, want wij kunnen ook inzoomen en de tv-technologie gaf ook de bevestiging. Voor de kijker kan het schokkend zijn dat het amper tien centimeter buitenspel is, maar voor ons was het visueel waarneembaar en dat volstaat. De drie refs oordeelden unaniem dat het buitenspel was. Zoiets is zwart-wit. Je kan niet een beetje zwanger zijn", klinkt het.

Verder reageerde hij ook op het commentaar rond het fout stilzetten van de beelden. "Dat hangt af van het frame. De camera schiet 25 beelden per seconde. Vanaf het moment dat de bal van de voet vertrekt, is die bal door de bewegingssnelheid geen perfecte ronde meer. Een eventuele foutenmarge is verwaarloosbaar.", aldus de videoref bij HLN.

Lees ook:
We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie