Dat is snel! Deze twee trainers uit de Jupiler Pro League worden binnenkort ontslagen

De kans dat er dit seizoen nog een trainer ontslagen wordt is klein, maar lang zal het wellicht niet meer duren. Bij Waasland-Beveren en Sint-Truiden zou de te trainer binnenkort wel eens op straat kunnen gezet worden na de teleurstellende resultaten van de afgelopen maanden. 

Sven Vermant werd zo'n zes maanden geleden weggehaald bij de beloften van Club Brugge en kende nochtans een uitstekend debuut. Hij bleef zes matchen ongeslagen en speelde onder meer gelijk op Anderlecht en thuis tegen Club Brugge. Daarna liep het echter fout: drie nederlagen op rij en nu ook een 0 op 9 in Play-Off 2.

Een quasi identieke situatie voor Jonas De Roeck. De jonge Belgische coach moest in het begin de Spanjaard Marquez vervangen en deed het meteen zeer goed op het hoogste niveau. Hij haalde onder meer drie punten in het Constant Vanden Stockstadion en zorgde ook voor een ferme thuisreputatie. 

Hij leek met Sint-Truiden lang te strijden voor Play-Off 1, maar uiteindelijk konden ze het (terecht) niet halen. De laatste maanden ging het alleen maar bergaf en dus is de kans groot dat hij mag vertrekken. Bovendien wil de Japanse eigenaar ook nog eens Europees voetbal halen en dat lijkt met De Roeck niet te lukken.

We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie