Hoe zou het nog zijn met Birger Maertens, voormalige verdediger van Club Brugge?

Birger Maertens speelde tussen 2001 en 2008 meer dan 161 wedstrijden voor Club Brugge en groeide er uit tot een boegbeeld. Hoewel de sympathieke verdediger al 37 jaar oud is, is hij nog steeds actief op de Belgische velden. Bij Voetbalflitsen vroegen we ons af hoe het nog met hem was.

Maertens werd op 28 juni 1980 geboren in Varsenare en speelde er ook bij de jeugd. In 1994 maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van Blauw-Zwart en op 9 augustus 2001 maakte hij zijn officiële debuut in het Europese duel tegen IA Akranes (4-0 gewonnen). De verdediger die ook wel Bicky Burger werd genoemd, zou er nog zo'n zeven seizoenen voetballen en uiteindelijk drie keer landskampioen worden, drie keer de beker winnen en vijf supercups binnenhalen.

Maertens beleefde het hoogtepunt in zijn carrière op 12 oktober 2005 toen hij zijn eerste en ook enige cap voor de Rode Duivels haalde in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Litouwen (1-1).Op 25 juni 2008 verliet hij Club Brugge voor het Nederlandse Heracles en ook daar zou hij meer dan 90 wedstrijden spelen. Maertens scoorde er twee doelpunten en werd er in 2009 ook uitverkozen tot de achtste beste speler in de Eredivisie. In 2011 keerde hij om persoonlijke redenen vroeger dan verwacht terug naar België. 

Kort nadien geraakte het nieuws bekend dat de Belgische verdediger een contract had getekend bij tweedeklasser Westerlo. Met die ploeg kon Maertens in 2014 stijgen naar de Jupiler Pro League; meteen zijn laatste seizoen op het hoogste niveau. Wat volgde waren een reeks clubs uit de lagere reeksen. Hij begon bij KVK Westhoek om uiteindelijk via KSV Bredenen terug in Brugge neer te strijken. Dit seizoen voetbalt hij namelijk bij Daring Brugge, een ploeg uit de derde provinciale.

We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie