Voormalige sterkhouder van de Rode Duivels geeft nationale ploeg op: "Martinez is geen één keer naar mij komen kijken"

Voor het EK in Frankrijk van twee jaar geleden zat hij niet bij de selectie van de Rode Duivels en sindsdien is daar geen verandering meer in gekomen. Voor Nicolas Lombaerts zal het wellicht bij 37 caps blijven en dat beseft hij maar al te goed. De 33-jarige verdediger van KV Oostende kent een ietwat teleurstellend seizoen en denkt zelfs niet meer aan de nationale ploeg. "Het is over voor mij", aldus Lombaerts.

In een interview met La Capitale was de voormalige Rode Duivel eerlijk met zichzelf. "Als de bondscoach me oproept, ga ik. Ik zal nooit een selectie weigeren, maar ik heb al gekeken waar ik deze zomer op vakantie wil. De reis is nog niet geboekt, maar ik weet wel al waar ik naartoe wil. Het is over bij de nationale ploeg voor mij. Roberto Martinez is in Oostende of ergens anders geen één keer naar mij komen kijken", aldus Lombaerts.

Zelf in het geval van blessures of andere defensieve problemen weet de 33-jarige Belg maar al te goed dat hij niet zal opgeroepen worden. "Volgens mij zal de bondscoach dan wel voor een jongere speler kiezen. Neen, voor mij is het gedaan", klinkt het. Wat het extra zuur maakt voor Lombaerts is dat hij nog jaren bij Zenit Sint-Petersburg heeft gevoetbald. Op het WK in Rusland had hij een goede gids kunnen zijn, maar dat zal wellicht niet het geval zijn.

We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie