Mogen ze blijven dromen? De titelkansen van Gent, Anderlecht en Club in procent uitgedrukt

Na de overwinning van Anderlecht is de Belgische competitie terug een stuk spannender geworden. Gent blijft op zes punten staan van de leider, maar Paars-Wit nadert nu wel tot op drie punten van Blauw-Zwart. Het Nieuwsblad maakte een prognose voor de titel na de derde speeldag en gaf de PO1-clubs volgende percentages:

KRC Genk - 0%
Met een voorlopige zesde plek wordt het onmogelijk voor Genk om nog voor de titel te spelen. Uiteraard was dat hun doelstelling niet, maar in hun jacht naar Europees voetbal hadden ze toch beter gewonnen op Mambourg...

Sporting Charleroi - 0%
De Carolo's staan niet alleen mijlenver achter op Club Brugge, het spel is de laatste weken/maanden niet echt super. Ze konden al meer dan tien wedstrijden niet meer winnen en wachten ook een moeilijke verplaatsing naar Jan Breydel.

Standard Luik - 0%
De Rouches zijn al zeker van Europees voetbal en staan ook al te ver achter om nog kans te maken op de titel. Met wedstrijden tegen Anderlecht (thuis) en Club Brugge (uit), wordt het een belangrijke week voor Standard!

KAA Gent - 5%
De Buffalo's deden een heel slechte zaak na hun verlies op Sclessin. Ze konden niet profiteren van de nederlaag van Club Brugge en zien ook de tweede plaats verder wegglippen. Een vijf percent is dan ook geen onlogische keuze...

RSC Anderlecht - 20%
Na de overwinning van gisteren komt Paars-Wit niet alleen op drie punten van Club Brugge, het houdt er ook nog een goed gevoel aan over. Hun sterke prestatie is zeker iets om aan op te trekken en met een 6 op 6 zijn ze nu misschien wel echt vertrokken. Toch blijven de kansen nog tamelijk laag. Anderlecht wacht nu twee uitwedstrijden en staat in principe ook vier punten achter op Club (één punt extra achterstand door de halvering van de punten).

Club Brugge - 75%
Blauw-Zwart ging gisteren dan wel opnieuw de boot in, een slecht gevoel moet het er niet echt aan overhouden. Het voetbal was in de afgelopen twee wedstrijden zeker niet slecht en Club verdiende misschien zeker meer dan een 0 op 6. Deze week volgen twee thuiswedstrijden, dus dat is de uitgelezen kans om terug een grotere voorsprong bijeen te sprokkelen.

Lees ook:
We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie