Hoe zou het nog zijn met Stefano Okaka, voormalige centrumspits van RSC Anderlecht?

Stefano Okaka streek in 2015 neer bij RSC Anderlecht en zou er een mooi seizoen tegemoet gaan. De Italiaan scoorde aan de lopende band en versierde ook een toptransfer naar Engeland. Bij Voetbalflitsen vroegen we ons af hoe het nog met hem zou zijn.

Okaka liet het eerst van zich horen in 2004. Bij de jeugd van AS Cittadella kon hij zich in de kijker spelen bij grote clubs als AC Milan en Aston Villa, maar het was wel AS Roma die aan het langste eind trok. Na prima prestaties bij de jeugd, mocht hij op 29 september 2005 als 16-jarige kerel debuteren voor de eerste ploeg. Het betrof een UEFA-Cup wedstrijd tegen Aris Saloniki. Okaka was tevens de jongste speler ooit die bij een Italiaanse club Europees mocht debuteren. Zijn eerste competitiedoelpunt maakte hij in het seizoen 2006-2007, het jaar waar hij ook Champions League-voetbal mocht spelen. Op 8 augustus 2009 maakte hij zijn eerste Europese doelpunt tegen ... KAA Gent. Roma won toen met 1-7 in de voorrondes van de Europa League.

De Italiaanse aanvaller kon echter nooit een basisplek afdwingen in het sterrenteam van AS Roma. Okaka werd maar liefst vijf keer uitgeleend en nadien ook overgenomen door Parma. Bij die ploeg zou hij uiteindelijk ook zelden aan spelen toekomen en werd opnieuw uitgeleend aan Spezia deze keer. Na prima prestaties versierde hij een mooie transfer naar Sampdoria. In zijn eerste maanden bij zijn nieuwe club kon hij meteen vijf keer scoren, maar het was vooral in het seizoen 2014/2015 dat hij zich liet gelden. De Italiaan was geen veelscorer, maar wel heel belangrijk voor zijn team. Zijn goede prestaties werden dan ook bekroond toen hij in oktober 2014 voor de eerste keer werd opgeroepen voor de nationale ploeg.

Okaka tekende op juli 2015 een contract bij RSC Anderlecht en dat bleek een voltreffer. De centrumspits scoorde er maar liefst 14 keer in 33 wedstrijden en was zijn drie miljoen meer dan waard. Hij zag zijn prima prestaties bekroond worden met een toptransfer naar Watford. Hij scoorde zijn eerste twee doelpunten in de knotsgekke wedstrijd tegen Everton (3-2 winst). Okaka was vorig seizoen goed voor vier doelpunten in 19 wedstrijden. Dit seizoen kon hij echter nog maar één keer scoren in elf duels. De Italiaan is eigenlijk nog nooit echt een basisspeler geworden bij de Engelse eersteklasser.

We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie