Gokten Eupen-spelers op eigen wedstrijden? Kansspelcommissie opent onderzoek

Zondagmiddag won Eupen met 4-0 van Moeskroen en kon zich zo verzekeren van het behoud in de Jupiler Pro League. Veel voetbalsupporters stelden zich vragen bij deze wedstrijd aangezien alle doelpunten in de laatste 20 minuten vielen en de bezoekende spelers wel héél slecht verdedigden. Deze discussie kan nu nog flink oplopen aangezien de Kansspelcommissie onlangs een onderzoek heeft gestart naar Eupen.

Volgens Het Nieuwsblad zouden verschillende voetballers uit 1A gokken op voetbalmatchen, mogelijk ook op hun eigen wedstrijden. Het zou dus in dit geval ook gaan over enkele spelers van Eupen. Deze praktijken zijn in strijd met de kansspelwet: profvoetballers mogen namelijk nooit geld inzetten op wedstrijden uit dezelfde reeks of op andere ploegen van de club.

Bij de Kansspelcommissie zeggen ze dat er al eerdere gokvermoedens waren bij Eupen. Afgelopen zondag werd al een onderzoek gestart naar de Panda's. "Naar aanleiding van de geruchten en feiten die vorig jaar aan het licht kwamen, is de Kansspelcommissie sowieso systematisch alle spelers beginnen onderzoeken. Bij Eupen is nu ook specifiek een onderzoek gestart naar wat daar mogelijk gebeurt is", aldus woordvoerster Marjolein De Paepe. Momenteel weten we nog niet of het gaat over gokken op winst of verlies, maar ook het Parket van Eupen zou al een onderzoek gestart zijn.

We gebruiken cookies om u de beste site ervaring te kunnen bieden. Meer informatie