Moet Vanhaezebrouck bondscoach worden in de plaats van Tedesco?

De Rode Duivels hebben er geen al te best EK opzitten. Met amper één op vier gewonnen wedstrijden wordt er dan ook al snel naar de bondscoach gewezen. Domenico Tedesco veranderde maar liefst vier keer van tactiek, voerde heel wat bizarre wissels uit en weigerde bovendien om een 26e speler op te roepen. Kan zo iemand nog aan boord blijven of moet de KBVB op zoek naar een andere bondscoach?

Zowel de fans als veel analisten durven na dit EK Tedesco luidop in vraag stellen. Hij kreeg vlak voor het toernooi nog een contractverlening tot 2026, maar deze tegenvallende resultaten had waarschijnlijk niemand verwacht. Eén naam gaat daarom alweer de ronde: Hein Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck bondscoach?

Vanhaezebrouck werd in het verleden al genoemd als potentiële bondscoach van de Rode Duivels en hij weigerde zelfs ook al een keertje de job. De kaarten liggen momenteel wel wat anders, want Vanhaezebrouck is vrij na zijn vertrek bij AA Gent.

De Belgische coach heeft bovendien een heel uitgesproken mening over de Rode Duivels en draaft ook maar al te graag op als analist tijdens de nationale wedstrijden. Ondanks het feit dat hij aangekondigd heef een sabbatjaar te nemen, denken we dat hij een nieuwe kans om bondscoach te worden niet zal afslaan.