Club-fans hebben pakkende boodschap voor geblesseerde Igor Thiago

Nicky Hayen voerde in de rust twee wissels door na een relatief zwakke eerste helft van Union. Blauw-zwart moet winnen om de koppositie te behouden. Union kan zich weer volop in de titelstrijd mengen door op het veld van Club te winnen. Daar zou het stadsgenoot Anderlecht ook een plezier mee doen.

Gebeurtenissen eerste helft

Union kreeg meteen haar beste kans van de wedstrijd in de eerste minuut van de tweede helft via Puertas. De Zwitser ramde de bal in het zijnet. Club Brugge reageerde meteen met een kopbal van invaller Skov Olsen die op de paal belandde. Vanaken stond in de opbouw wel buitenspel. De kansen blijven komen want Teklab waagt zijn kans van buiten en vindt de winkelhaak perfect buiten bereik van Mignolet. De Eritreër zet zo de Brusselaars op een 0-1 voorsprong. De gelijkmaker van Club Brugge liet niet lang op zich wachten. Jutgla heeft mooi mee met Skov Olsen die voorbij Moris schuift. Op 2/3 van de wedstrijd komt Skov opnieuw dicht bij een doelpunt. De Deen neemt de lange bal van Nielsen goed mee, maar trapt de bal tegen de paal. Derde keer goede keer voor Skov Olsen: rond minuut 70 puntert de Deen de bal voorbij Moris voor de 2-1. Union kwam meteen met een reactie, wanneer Nilsson tegen de paal mikt. De rebound van Teklab wordt door Odoi van de lijn gehaald. Tien minuten voor tijd staan de bordjes terug gelijk op een corner. Machida wint het luchtduel van Odoi en kopt over Mignolet in doel. Amoura kwam even later zelfs nog dicht bij de 2-3. Ook Skov Olsen had nog een kans op de overwinning voor blauw-zwart!

Iets na het uur viel Club-spits Igor Thiago geblesseerd uit na een botsing met ploeggenoot Nusa. De Braziliaan ging emotioneel van het veld en kon de tranen op de bank niet bedwingen. De Club-fans deelden massaal steunbeteugenissen voor hun spits: