Alles wat je moet weten over de Rode Duivels in aanloop naar het EK 24

Op 14 juni 2024 gaat het EK 2024 van start in Duitsland. De finale wordt op 14 juli 2024 gespeeld in Berlijn in het Olympiastadion. Wij hopen alvast dat onze Rode Duivels op dat moment nog steeds van de partij zullen zijn! Hier vind je alvast alles wat je moet weten over België in aanloop naar het Europees Kampioenschap 2024.

Voorspelling Rode Duivels EK 202

De computer voorspelt dat de Rode Duivels in de kwarfinale zullen stranden samen met Spanje, Italië en Nederland. Duitsland, Portugal, Engeland en Frankrijk zijn dan weer de favorieten voor de halve finale. Engeland staat tot slot nipt iets hoger in de statistieken voor de eindwinst tegenover Frankrijk. 

Loting Rode Duivels EK 2024

België zal het in Groep E opnemen tegen Oekraïne, Slowakije en Roemenië. Respectievelijk de nummers 22, 40 en 46 op de FIFA wereldranglijst. Onze Rode Duivels staan momenteel nog steeds op een derde plaats.

Speelschema Rode Duivels EK 2024

Op maandag 17 juni speelt België haar openingswedstrijd tegen Slovakije in het Deutsche Bank Park in Frankfurt. Aftrap om 18u00. Daarna volgt zaterdag 22 juni de clash met Roemenië in Keulen om 21u00 in het RheinEnergieStadion.

Eindigen doen onze Rode Duivels met, op papier de moeilijkste confrontatie, tegen Oekraïne op woensdag 26 juni. Die wedstrijd gaat door om 18u00 in de Mercedes-Benz Arena in Stuttgart.

Overzicht speeldata België

17 juni: België- Slowakije, 18u00 (Frankfurt)

22 juni: België- Roemenië, 21u00 (Keulen)

26 juni: Oekraïne – België, 18u00 (Stuttgart)

Rode Duivels

Keeperskwestie bij de Rode Duivels: Wie vervangt Courtois?

Thibaut Courtois zal er op dit EK niet bij zijn. De doelman is officieel geblesseerd, maar het is ondertussen ook geen geheim meer dat het niet goed botert tussen hem en bondscoach Tedesco. Het wordt alvast een moeilijke taak om één van de beste keepers ter wereld te gaan vervangen, maar één van deze namen zal het toch moeten gaan doen.

Problemen met de Belgische verdediging

Dat onze nationale ploeg niet overloopt van het verdedigende talent, dat mag ondertussen wel al duidelijk zijn. Hoewel de Rode Duivels de laatste jaren altijd met een uitstekende selectie aan een groot toernooi konden beginnen, wrong het schoentje toch telkens achteraan en vooral dan bij de backs. Ook dit EK lijkt de verdediging alweer onze achilleshiel te zijn.

Shirt van de Rode Duivels op het EK 2024

We zullen ons Belgisch elftal zien in een bijzonder uitshirt, geïnspireerd op het iconische stripfiguur Kuifje. Het thuisshirt kreeg een moderne look met bordeaux en gouden accenten.

Spelersvrouwen van de Rode Duivels.

Onze Belgen zullen in Duitsland ongetwijfeld bezoek krijgen van hun wederhelften. Ontdek hier wie de vriendinnen en vrouwen van onze Rode Duivels zijn.