Kan Remco Evenepoel ook de finale van het EK 2024 voorspellen?

Remco Evenepoel is momenteel furore aan het maken in de Tour de France, waar de jonge Belg op een tweede plaats in het algemeen klassement staat. Naast de koers heeft Evenepoel ook een voorliefde voor het voetbal. Hij speelde zelf nog onder meer voor de jeugd van Anderlecht, de nationale U15 en de jeugd van PSV, samen met Cody Gakpo.

Evenepoel

Evenepoel sprak tijdens een intermezzo over zijn voormalige ploegmaat: "Ik ben een jaartje jonger dan Gakpo, maar werd soms doorgeschoven en dan mocht ik dus af en toe zijn talent bekijken. Ik ken hem dus wel een beetje en daarom volg ik hem nog. Zeker na zijn transfer naar Liverpool, een heel mooi moment."

De renner van Soudal Quick-Step voorspelde vervolgens dat Gakpo de beslissende goal zou maken in de wedstrijd tegen Turkije: "Op wedstrijden van een hoog niveau en belangrijke momenten staat hij er altijd. Het zal nu niet anders zijn."

Evenepoel voorspelt de EK finale

Het waren profetische woorden, want Evenepoel voorspelde exact de afloop van de spannende kwartfinale tussen Nederland en Turkije. Heeft hij naast massa's wielertalent ook een zesde zintuig om voetbalwedstrijden te voorspellen? Sporza nam alvast het zekere voor het onzekere en vroeg hem naar de potentiële finale van het EK 2024.

"Ik denk dat Spanje en Nederland de finale zullen halen, maar daarin zal Oranje waarschijnlijk wel de duimen moeten leggen. Spanje kampioen dus en het zilver voor Nederland."