Verrassend? Al deze verdedigers laat Tedesco thuis voor het EK

Dat onze nationale ploeg niet overloopt van het verdedigend talent, dat mag ondertussen wel al duidelijk zijn. Hoewel de Rode Duivels de laatste jaren altijd met een uitstekende selectie aan een groot toernooi konden beginnen, wrong het schoentje toch telkens achteraan en vooral dan bij de backs. Ook dit EK lijkt de verdediging alweer onze achilleshiel te zijn.

Voorin en op het middenveld loopt de Belgische ploeg over van talent. Met Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku hebben we twee ervaren wereldspelers rondlopen en met namen als Jérémy Doku en Amadou Onana is de jonge generatie talenten goed vertegenwoordigd. Met Thibaut Courtois hebben we ook al tijdje één van de beste doelmannen ter wereld in onze rangen, al zullen we het door de gekende omstandigheden deze keer zonder hem moeten stellen.

Probleem met de verdediging van de Rode Duivels

Jammer genoeg moeten we keer op keer vaststellen dat het toch vooral het gebrek aan verdedigend talent is dat ons in de weg staat van een eerste grote prijs. Voor onze beste verdediging in de afgelopen jaren moeten we al terug naar de periode met het Tottenhamse duo Alderweireld – Vertonghen, maar ook toen waren de backs, of vooral de afwezigheid ervan, het grote probleem.

Geblesseerd bij de Rode Duivels

Bovendien beginnen we het EK alweer zonder echte toppers in de verdediging en met maar liefst drie geblesseerde spelers. Jan Vertonghen en Arthur Theate zouden wel speelklaar moeten zijn tegen de eerste wedstrijden, maar Thomas Meunier zal vermoedelijk niet meer fit geraken.

Deze verdedigers neemt Tedesco niet mee

Ondanks het feit dat we verdedigend alweer niet sterk vertegenwoordigd zijn, kiest bondscoach Tedesco ervoor om géén 26e speler op te roepen. Hij rekent op de huidige selectie met onder meer Axel Witsel om de meubelen te redden. Toch zijn er heel wat spelers die hij wél had kunnen selecteren om ons uit de nood te helpen. Wij hebben hieronder alvast een lijstje gemaakt met 10 mogelijke vervangers. Zal hij toch nog last minute iemand oproepen  of niet ?

  • Koni De Winter, 21 jaar – Genoa FC
  • Ameen Al-Dakhil, 22 jaar – Burnley FC
  • Sebastian Bornauw, 25 jaar – Wolsburg
  • Thomas Foket, 29 jaar – Stade Reims
  • Killian Sardella, 22 jaar – Anderlecht
  • Matte Smets, 20 jaar – STVV
  • Oliver Deman, 24 jaar – Werder Bremen
  • Brandon Mechele, 31 jaar – Club Brugge
  • Ignace Van der Brempt, 22 jaar – Hamburger SV
  • Toby Alderweireld, 35 jaar – Antwerp FC

Lijstje verdedigers Rode Duivels niet op het EK