Exact 5 jaar geleden: Courtois haalt bal Neymar met wereldsave uit de winkelhaak, minuut 94 (VIDEO)

Vandaag, 6 juli 2023, is het exact vijf jaar geleden dat de Rode Duivels met 1-2 wonnen van Brazilië. En dan hebben we het natuurlijk over de kwartfinale van het WK 2018 in Rusland, wellicht de meest memorabele wedstrijd van de Rode Duivels aller tijden. Terwijl Brazilië dé topfavoriet was voor de wereldtitel, slaagden onze Belgen erin de Zuid-Amerikanen al in de kwartfinale naar huis te sturen. Een cruciale fase in de match: de wereldsave van Thibaut Courtois in de 94ste minuut!

Courtois save Brazilië Neymar

Throwbacks naar de match tegen Brazilië zijn er genoeg. Zo schreef Voetbalflitsen eerder al een artikel over de wereldpartij van Eden Hazard tegen Neymar & co. Maar wie ook een schitterende wedstrijd speelde of moeten we zeggen keepte, was Thibaut Courtois. De doelman pakte uit met meerdere mirakelsaves en moest slechts één tegendoelpunt slikken in de tweede helft. De gelijkmaker vermeed hij eigenhandig door in de 94ste minuut een afstandsschot van Neymar héérlijk uit de winkelhaak te halen. Een cruciaal moment in de match, want de bal ging anders sowieso in het doel eindigen. Het was trouwens één van de allerlaatste kansen van de Brazilianen in die wedstrijd. Leuk feitje: Courtois versierde die zomer een transfer naar Real Madrid.

Hieronder zie je misschien wel Courtois' mooiste redding aller tijden. In de absolute slotfase van de epische kwartfinale tegen Brazilië (2-1 gewonnen) redt Courtois de meubelen met een fenomenale en noodzakelijke save: