Club actief in CL beleeft DRAMATISCH seizoen... 11 keer op rij verloren én bekeruitschakeling!

Union Berlijn beleefde de voorbije jaren een sprookje. Na promotie in het seizoen 2018/2019 verkeerde de club nooit meer in degradatienood en waren ze actief in alle drie de Europese competities. Dit jaar komt de club met fanatieke supporters zelfs uit in de Champions League. Toch zit de Duitse traditieclub momenteel in een grote crisis. Na elf nederlagen op rij in alle competities en een vroegtijdige bekeruitschakeling is het postieve elan van de laatste jaren volledig zoek.

Union Berlijn 

Union Berlijn promoveerde in 2019 voor het eerst in zijn geschiedenis naar de Bundesliga. Een historische mijlpaal voor de club, want de voorbije decennia schommelde het tussen de tweede en derde klasse. Een degradatie naar de Duitse vierde klasse in 2006 was het absolute dieptepunt. De seizoenen na promotie naar het hoogste niveau deed de club uit de Duitse hoofdstad het telkens beter in het klassement. Na een elfde plaats in hun eerste seizoen volgde een zevende plaats, waardoor ze Europa in mochten. De drie seizoenen die hier op volgde speelde Union Berlijn elke keer Europees. Eerst Conference League, dan Europa League waar ze in de achtste finale werden uitgeschakeld door... Union Saint-Gilloise. Dit seizoen mag de club zich voor het eerst in zijn geschiedenis tonen in de Champions League. 

Union Berlijn 2023/2024

Dit seizoen mocht Union Berlijn zich opmaken om een nieuw voetbalsprookje te schrijven in de Champions League. Maar voorlopig is daar nog niet veel van in huis gekomen. In een groep met Real Madrid, Napoli en Braga staat de Duitse club onderaan met geen enkel punt. Het huidige vormpeil van de club is voor het eerst in jaren weer onder nul gezakt. Met maar liefst elf nederlagen op rij staat de club op een vijftiende plaats in de Bundesliga. Alsof het niet erger kon, werd Union Berlijn ook nog eens uitgeschakeld in de beker. In de Duitse beker mocht landgenoot Aster Vranckx trouwens nog eens spelen. Het sprookje van de Duitse traditieclub wordt momenteel voorlopig overgenomen door een heuse crisis. Na jaren van succes begint de stoel van trainer Urs Fischer te wankelen.

Bekijk hier de schitterende taferelen na de promotie naar de Bundesliga in 2019: