NOSTALGIE! Club met oudste stadion ter wereld op rand van hoogste divisie, bouwjaar 1855!

Sheffield United won afgelopen zaterdag met 4-0 van kampioen Fulham na onder meer een doelpunt en een assist van ex-Genk-speler Sander Berge. Daardoor eindigden The Blades op een vijfde plaats in het klassement. Met die vijfde plaats mogen ze deelnemen aan de eindronde voor promotie naar de Premier League. Het neemt het in de halve finale op tegen Nottingham Forest. De mogelijke tegenstanders in de finale zijn Luton of Huddersfield. Sheffield speelt in het oudste stadion waar er nog professioneel voetbal actief is.

Bramall Lane

Bramall Lane werd in 1855 gebouwd en het werd eerst gebruikt als cricketveld. In 1862 vond dan de eerste voetbalwedstrijd plaats. Toch duurde het tot 1889 vooraleer het officieel de thuisbasis werd van Sheffield United. In 1994 werd het stadion voor het laatst gerenoveerd en sindsdien biedt het plaats aan 32.702 toeschouwers.