DOMINANT! Europese club op weg naar 5de titel op rij na 36/42 en nog altijd 0 nederlagen

Zenit Sint-Petersburg won maandagavond met maar liefst 7-0 van PFK Sotsji, dat al na 20 minuten met een man minder stond. De Russische topclub staat dominant eerste met 36 op 42, won elf wedstrijden, speelde drie keer gelijk en verloor nog geen enkele keer. Zenit telt zeven punten meer dan Spartak Moskou en tien punten meer dan Rostov en CSKA Moskou. Een nieuwe titel lijkt bijna halfweg het seizoen alweer een feit. En dat is zeker niet de eerste.

Zenit Sint-Petersburg

Zenit Sint-Petersburg is één van de topclubs, zoniet de grootste club van Rusland op dit moment. Het won de laatste vier landstitels en is op weg naar haar vijfde titel op een rij. In totaal werden ze acht keer kampioen van de Premjer-Liga, de Russische eerste klasse. In 1984 werden ze ook al kampioen van de Sovjet-Unie. In totaal wonnen ze eveneens drie maal de Russiche beker en zeven keer de Supercup.

Stadion Krestovski

Zenit Sint-Petersburg speelde tot en met 17 mei 2017 in het Stadion Petrovski. Naar aanleiding van het WK Voetbal in Rusland werd in 2018 een nieuw stadion gebouwd. Stadion Krestovski is bijgevolg hun nieuwe thuishaven en biedt plaats aan zo'n 66.000 toeschouwers. Club Brugge ging er trouwens enkele jaren geleden nog met 1-2 winnen in de Champions League. Dit jaar boekten ze dan weer een knappe zege in Porto.

Bekendste spelers

De bekendste spelers van Zenit Sint-Petersburg zijn dit seizoen Malcom (ex-Barcelona), Dejan Lovren (ex-Liverpool), Wilmar Barrios, Wendel (ex-Sporting), Claudinho en Douglas Santos (ex-Hamburg). In het verleden waren er ook spelers als Nicolas Lombaerts, Andrey Arshavin, Artem Dzyuba, Domenico Criscito, Axel Witsel, Hulk en Martin Skrtel actief. Dit jaar werden ze Europees uitgesloten door de oorlog in Oekraïne, en mogelijk ook de komende seizoenen. De Russische club kan zich zo nog meer focussen op de eigen competitie en kent quasi geen concurrentie.

Een wedstrijdverslag van de 1-2 zege van Club Brugge in Zenit:

Ook interessant