Arnar Vidarsson toont gevaarlijke tactiek bij de Rode Duivels

Gewezen voetballer en analist Arnar Vidarsson nam de twee wedstrijden van de Rode Duivels onder de loep en daarbij viel hem iets opvallend tijdens de stilstaande fases op. Volgens de IJslander geven de Belgen gevaarlijk veel ruimte weg en vooral tegen grotere ploegen zou dat wel eens fataal kunnen zijn.

"We laten enkele spelers in zonedekking staan, terwijl anderen dan weer aan mandekking doen”, vertelt hij bij Sporza. Dat vindt hij alvast geen goede tactiek, omdat dit moeilijk uit te voeren is en stilstaande fases zoals een hoekschop bijna altijd in chaos uitdraaien. "Verschillende keren lopen de Duivels verloren of valt de bal tussen de zone- en de mandekking - wat vaak voor gevaar zorgt."

"Voor mij is het na twee wedstrijden al duidelijk. Als ik trainer zou zijn van de tegenstander, zou ik mijn manschappen enkel korte hoekschoppen laten nemen, om zo verwarring bij de Belgen te creëren. Ik hoop dat bondscoach Domenico Tedesco tegen de grotere ploegen die er aankomen hier verandering in brengt.”

Hoekschop Rode Duivels