Lichtpuntje! Fans nemen nu al afscheid van gedegradeerde Rode Duivel: "Miss u already, thanks for all"

Dodi Lukébakio is er dit seizoen met Hertha Berlijn niet in geslaagd zich te redden in de Bundesliga. Aan de Rode Duivel zal het echter niet gelegen hebben, want met zijn elf goals en vier assists was hij er één van de weinige lichtpuntjes. De Duitse traditieclub zal volgend seizoen in de Tweede Bundesliga uitkomen, waar momenteel ook nog Hamburg vertoeft. De kans is echter bijzonder klein dat de Belgische flankaanvaller er zal blijven. Hoewel hij er nog één jaar contract heeft, zal Hertha Berlijn hem door financiële problemen niet langer kunnen betalen. In het ergste geval dreigen ze hem zelfs transfervrij te verliezen als de club geen proflicentie meer zou krijgen. 

Dodi Lukébakio Hertha Berlijn afscheid

Op Twitter postte Dodi Lukébakio nog één bericht om terug te blikken op een teleurstellend seizoen. "Een zeer uitdagend seizoen loopt nu ten einde, maar niet op de manier die we wilden. De dingen gingen niet zoals gepland, hoewel we ons hebben ingespannen. We probeerden elk obstakel dat we tegenkwamen te overwinnen. Ik weet dat dit seizoen ons allemaal veel sterker heeft gemaakt en binnenkort zal Hertha BSC weer terug zijn waar het hoort. Last but not least wil ik elke Hertha-fan bedanken voor de steun tijdens dit seizoen", valt er te lezen op Lukébakio's account. Hij spreekt nog niet van een afscheid, maar de fans weten wel hoe laat het is. In de reacties nemen ze dan ook al massaal afscheid van hun sterkhouder. 'Don Dodi' is er zelfs zijn bijnaam. Lees even met ons mee:

"Beste Dodi, heel erg bedankt voor alles wat je aan Hertha hebt gegeven. Je bent een bescheiden persoon. Blijf sterk!"

"Beste Dodi. We weten dat we je waarschijnlijk niet meer zullen zien spelen voor ons geliefde Hertha, maar ik wil ook zeggen dat we een heel mooi seizoen van je hebben gezien. Je mentaliteit, je geloof en kracht is een hoogtepunt geweest. Je hebt ons vertrouwen. En we weten dat je alles hebt gegeven. Helaas..." 

"Veel succes, waar je ook heen gaat" 

"Bedankt voor je inzet in blauw en wit. Wens je het allerbeste" 

"Bedankt voor alles Dodi" 

"Ik mis je nu al Dodi, bedankt voor alles" 

"Dankjewel Dodi. Ik wens je het beste" 

"We zullen je missen Dodi" 

"Waar je je pad ook zal vervolgen, je zal altijd in onze harten blijven als een van de beste en vriendelijkste spelers in onze moeilijkste periode. We houden van je Dodi, bedankt voor alles" 

"Mijn goat. Je zult grote dingen bereiken, stop nooit met in jezelf te geloven. Bedankt voor je inzet. We zullen je missen, Dodi" 

Dodi Lukébakio vs Köln

Dodi Lukébakio was dit seizoen echt wel een lichtpuntje bij het gedegradeerde Hertha Berlijn. Zelfs bij een 5-2 nederlaag tegen Köln, was hij de enige man op niveau... 

"Iemand haal Lukebakio uit Berlijn... hij zal ontploffen bij een beter team."

"Hertha staat op de rand van degradatie. Goed moment om Lukebakio daar weg te halen, toch?"

"Lukebakio is aanvallend gewoon zo beslissend"

"Wat een geweldige pass en wat een geweldige keuze van Lukebakio"

"Ik wil Lukebakio vandaag in mijn bed" 

"Stel je voor dat we elf van zo een spelers hadden"

Dodi Lukebakio vs Stuttgart

Ook tegen Stuttgart genoten de fans van Lukebakio.

"Wat er ook gebeurt, ik hoop dat je zal blijven!"

"Je bent de beste!"

"Ik vraag me af waarom Lukebakio nog bij Hertha speelt, hij is zo'n goede voetballer!"

"Hoezo wordt Lukebakio gewisseld?"

"Lukebakio is echt een interessante speler. Als Hertha gaat degraderen zal hij zeker een nieuwe club vinden. Hij slaagde erin om deze statistieken neer te zetten, terwijl hij vaak gewisseld werd en hij bij een club speelt beneden in de Bundesliga. Daarnaast is hij ook international met België."