Pijnlijk! Oost-Vlaamse B-ploeg verliest met 30-0 (!!), maar niet grootste nederlaag ooit

Dat de reserven van Appelterre geen partij waren voor SK Maldegem is een klein understatement.
De thuisploeg scoorde gemiddeld elke 3 minuten (!) een goal en liet zo geen spaander heel van de bezoekende ploeg. Eindstand na 90 minuten 'voetbal': 30-0.

Helaas voor Maldegem is het niet de grootste zege ooit. Deze ploegen gingen de Oost-Vlamingen voor:

Tahiti – Cook Islands: 30-0

De South Pacific Games van 1971 was een kleinschalig toernooi waaraan 6 landen deelnamen. Op 2 september van dat jaar speelden Tahiti tegen Cook Islands, een wedstrijd die eindigde in een 30-0 overwinning voor Tahiti.

Australië – Amerikaans Samoa: 31-0

Op 11 april 2001 werd de kwalificatiewedstrijd voor het WK 2002 Australië – Amerikaans Samoa gespeeld. Australië boekte een overweldigende zege door met maarliefst 31-0 te winnen. Archie Thompson scoorde 13 keer voor de Australiërs en is daarmee houder van een wereldrecord. De uitslag van de wedstrijd is de grootste ooit tussen twee bij de FIFA aangesloten landen.

Dundee Harp – Aberdeen Rovers: 35-0

In de eerste ronde om de Schotse Beker op 12 september 1885 troffen Dundee Harp en Aberdeen Rovers elkaar. Na afloop van de wedstrijd ontstond er een discussie tussen de scheidsrechter en de secretaris van Dundee; de scheidsrechter was in de overtuiging dat er 37 doelpunten gemaakt waren, terwijl de secretaris beweerde dat er 35 goals waren gescoord. De scheidsrechter accepteerde het lagere aantal doelpunten waardoor de eindstand werd bepaald op 35-0.

Arbroath – Bon Accord: 36-0

Op dezelfde datum als de vorige wedstrijd speelden Abroath en Bon Accord tegen elkaar. Met een eindstand van 36-0 werd geschiedenis geschreven: de grootste overwinning in het voetbal tot dan toe. De ruststand bedroeg 15-0, in de tweede helft werden er nog eens 21 doelpunten gescoord. Voor Bon Accord had het erger kunnen aflopen, omdat er 5 doelpunten van Ábroath werden afgekeurd. De 18-jarige John Petrie scoorde 13 keer.

Police Machine – Babayaro FC: 67-0 & Plateau United Feeders – Akurba: 79-0

Vorig jaar in juli werden in Nigeria de play-offs gespeeld om promotie naar de derde klasse. Twee wedstrijden sprongen er qua uitslag met kop en schouders bovenuit: 67-0 en 79-0. Een speler was zo behulpzaam voor zijn tegenstander dat hij maarliefst 3 keer een eigen doelpunt maakte. In een van de wedstrijden vielen 4 goals in 1 minuut tijd. De Nigeriaanse voetbalbond heeft de uitslagen geschrapt en een maand na de wedstrijden zijn alle spelers en officials van de betrokken clubs levenslang geschorst.

AS Adema – SO l’Emyrne: 149-0

In Madagaskar is de wedstrijd gespeeld met de grootste overwinning ooit in de geschiedenis van het voetbal. Op 31 oktober 2002 eindigde de wedstrijd tussen AS Adema en SO l’Emyrne in de bizarre stand van 149-0. Deze uitslag is tot stand gekomen nadat de trainer van de bezoekende ploeg zijn spelers opdroeg om zoveel mogelijk in eigen doel te scoren, uit protest tegen verkeerde beslissingen van de scheidsrechter.