Geen primeur... België ging in 2009 al met ander land gruwelijk in de fout met volkslied

De wedstrijd tussen België en Azerbeidzjan was nog niet begonnen en er was al heel wat over te zeggen. Zo speelde in het Koning Boudewijnstadion het volkslied van Zweden in de plek van dat van de Azeri's. Een ongelofelijke flater en het is niet de eerste keer dat dit gebeurde. In 2009 maakte België deze blunder namelijk nog al een keer, toen tegen Slovenië. 

Flater volkslied Slovenië

Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, zou je denken. In het Koning Boudewijnstadion kan dat wel. In 2009 speelde er in het stadion het volkslied van Slowakije in de plaats van de hymne van Slovenië. Om een mogelijke ruzie te vermijden werd het juiste volkslied dan maar tijdens de rust gespeeld. De verwarring kwam er wellicht omdat de hymne van Slovenië 'Slovenska Republika' heet. Zondagavond deed België het opnieuw. We hoorden het volkslied van Zweden en niet dan van Azerbeidzjan. De fans hadden er alvast (terecht) heel wat over te zeggen...

Blunder Zwitserse TV-zender

Het kan natuurlijk altijd nog erger. Op het EK van 2008 kon je op de Zwitserse TV-zender SRG een wel erg pijnlijke blunder horen tijdens de wedstrijd Oostenrijk-Duitsland. Het volkslied van de Duitsers werd voor slechthorenden en doven ondertiteld met de nazi-hymne. Een fout die voor heel wat commotie zorgde.

Ook interessant