Steve Colpaert slaakt zucht van opluchting: "De dictatuur is voorbij!"

Het nieuws dat sportief manager John Bico is ontslagen bij Royal Antwerp FC, heeft ook in de spelersgroep effect. “Het kon alleen nog slechter gaan”, zegt Steve Colpaert in Het Nieuwsblad.

“Het rijk van Bico kon niet blijven bestaan. De opluchting is groot, ja, in de eerste plaats voor de supporters, maar ook voor enkele jongens in de groep. De voorbije weken waren zwaar, maar het kon alleen nog slechter gaan. Hopelijk kunnen we het mentale oplapwerk snel starten en enkelen recupereren en motiveren voor de tweede periode. Want oef, de dictatuur is voorbij.”

De overkoepelende supportersorganisatie Act as One vindt het vertrek van Bico slechts een eerste stap. “We willen dat het stamnummer, de naam en de kleuren van Antwerp in handen komen van de fans in plaats van een zinloze opname in de statuten van de nv van Patrick Decuyper. Vervolgens werd ons een zetel in de raad van bestuur van de nv beloofd voor een vertegenwoordiger van de fans. Tot slot willen we dat de investeerders worden bekendgemaakt en dat John Bico niet langer financieel betrokken is bij Antwerp", klinkt het in Het Nieuwsblad.