Spelersgroep Barça keert zich tegen Frenkie de Jong, ook Lionel Messi is helemaal klaar met de Nederlander

Spaanse media melden dinsdag dat Frenkie de Jong steeds minder populair wordt in Barcelona. De spelersgroep van FC Barcelona is ontevreden over de nieuwste coronamaatregelen van de club, want dit betekent dat hun salaris wordt uitgesteld en daarom hebben ze een aangetekende brief naar voorzitter Josep Bartomeu geschreven. Drie spelers weigerden echter hun handtekening onder de brief te zetten en daar zit Frenkie de Jong bij.

Don Balón schrijft dat Ter Stegen, Lenglet en dus De Jong het niet eens waren met de brief en dat is niet goed gevallen bij de rest van de spelers. Sowieso zou Lionel Messi steeds minder blij zijn met Frenkie de Jong, die hij ziet als het lievelingetje van Ronald Koeman. Messi en de rest van de spelersgroep zijn dan ook ontevreden over de Nederlander: "De Jong moest de motor van het nieuwe Barça worden, maar dat is nog niet gelukt en het lukt nu ook niet. En inmiddels heeft hij de kleedkamer tegen zich."

Om drie redenen dus: De Jong is niet solidair aan de spelersgroep, wordt voorgetrokken door Ronald Koeman en presteert ondermaats.