WTF! Belgische profvoetballer verloor bijna been en had maar 20% overlevingskans

Door een simpele operatie aan de meniscus bijna jouw been verliezen, en zelfs bijna sterven? Dat lijkt ireëel, niet? Wel, het overkwam bijna de 22-jarige verdediger van SK Lierse Jonas Vinck. Door een vleesetende bacterie moest de Lierse-verdediger vrezen voor zijn leven.

Vinck vertelde: "Op training blokkeerde ik een bal, waarna de buitenste meniscus van mijn rechterknie beschadigd raakte. Ik moest geopereerd worden en zou vier tot zes weken buiten strijd zijn. Draaide dat even anders uit. De tweede dag nadat ik uit het ziekenhuis werd ontslagen, begon mijn knie opnieuw zeer te doen." Jonas Vinck beleefde daarna slapeloze nachten van de aanhoudende pijn. Hij moest noodgedwongen opnieuw naar het ziekenhuis. Een verpleegster in Lier trok twee spuiten vol met etter uit de knie van Vinck. Toen pas constateerden ze een vleesetende bacterie. "De bacterie bleek zich al te hebben overgezet op mijn organen en trok zelfs naar mijn hart. Naar het schijnt hebben ze me op een gegeven moment zelfs hartmassage moeten geven", vertelde Jonas. "De dokter was meteen eerlijk. Toen werd me verteld dat ik was binnengekomen met maar twintig procent overlevingskans… Dat was wel even slikken."

Na negen maanden loodzware revalidatie komt er nu toch stilaan licht aan het einde van de tunnel. Zo speelde Vinck maandagavond al een helft met de beloften van Lierse. 

Hieronder zien we Jonas Vinck in betere tijden. Hij scoorde een doelpunt na een fraaie assist: