Voormalig goudhaantje van Club Brugge is nog altijd een fervent Club-fan, echte clubliefde!

Ken jij Jason Vandelannoite nog? Hij speelde in het verleden nog bij Club Brugge en verzamelde ook 2 interlands voor de Rode Duivels. Tegenwoordig traint hij bij KM Torhout (3de Amateur). De Krant van West-Vlaanderen had een interview met hem. Een overzicht van de meest opvallende vragen/antwoorden.

Welke Brugse voetballer waarmee je nog samenspeelde had het meeste talent?

"Als het over het complete plaatje gaat, zou ik voor onze huurling van Real Madrid gaan: Javier Portillo. Maar het meeste respect heb ik voor Gert Verheyen, echt een onderschatte speler."

Je bent nog altijd een fervent Club-fan: hoe hard klopt je hart nog voor blauw-zwart?

"Als ik zelf niet moet spelen of trainen, bekijk ik alle matchen. Dat is iets dat er in gebakken zit."

Had je zelf het potentieel om Rode Duivel te worden?

"Ik ben blij met de (jeugd)selecties die ik had bij de Rode Duivels. Maar er is altijd die vraag: wat als...? Als ik soms de gedrevenheid merk van spelers als Laurenz Simoens waar ik nu mee speel, dan ben ik jaloers dat ik dit niet had. Ik zou het ongetwijfeld verder geschopt hebben."

Heb je nog contact met je leeftijdsgenoten van toen je bij Club doorbrak?

"Ja, zelfs met de buitenlandse spelers. Onlangs praatte ik nog uitgebreid met Ivan Gvozdenovic."

Wie wordt kampioen dit jaar in eerste klasse en waarom?

"Ik hoop natuurlijk Club, maar ik ben niet zo'n fan van die play-offs. Genk speelde begin dit seizoen als een ware kampioen, al draait het nu wat minder. Brugge is niet constant genoeg en Anderlecht komt nu vanuit de underdogpositie in iedereen zijn nek hijgen."

Van welke stap in carrière heb je spijt?

"Misschien moest ik het seizoen 2006-2007 toch in de B-kern van Club gestart zijn, in plaats van op suggestie van mijn manager in onderling overleg bij Brugge weg te gaan en te kiezen voor de Turkse competitie. Bursaspor was financieel aantrekkelijk en de competitie is super, maar mocht ik langer in Brugge gebleven zijn, kon het anders gelopen zijn."

Ronaldo of Messi?

"Messi, de Magiër. Alles bij hem lijkt zo makkelijk en simpel. Maar hoe arrogant Ronaldo soms ook overkomt, hij werkt wel enorm hard voor waar hij nu staat."

Moet Club Ivan Leko na dit seizoen aan boord houden?

"Leko, waarmee ik nog samenspeelde, is een goeie trainer. Dat heeft hij bewezen met STVV en nu ook bij Club. Al ben ik meer fan van een buitenlandse trainer in plaats van een oud-speler."

Wie mag voor jou de Champions League winnen?

"Ik heb niet echt een voorkeur, maar van de kwartfinalisten mogen van mij Juventus, Barcelona, Manchester City en Liverpool doorgaan en daarna moeten ze het maar onderling uitvechten."

Iedereen herinnert zich jouw match in de CL tegen Bayern: hoe kijk je zelf terug op die match en word je er vaak over aangesproken?

" In de voorbereiding van die match had ik mij echt afgesloten en eens op het plein doe je gewoon je ding. Het was een mooi Europese campagne toen. In de Allianz Arena spelen was echt top, maar in de thuismatch mocht ik een rechtstreeks duel met uitvechten met dé Michael Ballack. Heerlijk op die leeftijd."