Te gek voor woorden: Rode Duivels krijgen mogelijk toch nog nieuwe tegenstanders na de loting

De Rode Duivels hebben zich vorige week verzekerd van deelname aan het EK van volgend jaar. Op 30 november wordt er geloot voor dat toernooi. Dan weten de Belgen tegen welke nationale ploegen ze het zullen opnemen én in welke stadions ze zullen spelen. Het EK wordt namelijk in verschillende landen gespeeld.

Er is echter één probleem: landen die het EK meer organiseren, moeten in hun eigen land kunnen spelen. Er zijn 12 stadions in 12 verschillende stadions. Zo zal Italië bijvoorbeeld in Rome moeten spelen, Duitsland in München enzovoort. Dat zorgt echter voor gepuzzel. Zeker wanneer je weet dat de barrages slechts volgend jaar gespeeld zal worden. 

Uit die barrages kunnen nog organiserende landen zich kwalificeren. Dat zorgt voor mogelijk voor een nieuwe loting, want stel dat Denemarken zich via de barrages weet te kwalificeren, dan moeten zij sowieso in eigen land kunnen spelen. Aangezien bij de eerste loting nog niet alle ploegen bekend zijn, volgt er op 1 april een nieuwe loting. Dat wil dus ook zeggen dat de Rode Duivels mogelijk nieuwe tegenstanders kunnen krijgen. Volgt u nog?