Zonder Glen De Boeck was Sporting Lokeren nu nog steeds in handen van Roger Lambrecht

Zonder Glen De Boeck was Sporting Lokeren nu nog steeds in handen van Roger Lambrecht

Het tijdperk van Roger Lambrecht bij Sporting Lokeren is na 25 jaar voorbij. Louis De Vries neem vanaf dinsdag de touwtjes in handen op Daknam. De Vries dook uit het niks op. Hij stond op geen ‘lijstje’ of had al plannen klaar liggen om de stap te zetten. Het was eerder een toevalligheid met coach Glen De Boeck die aan de basis van de overname lag.

“Vijf weken zat ik voor het eerst bij meneer Lambrecht thuis”, vertel kersvers voorzitter De Vries in De Zevende Dag. “Enkele dagen voordien had ik een gesprek met zijn coach, Glen De Boeck. Dat ging eigenlijk gewoon over koetjes en kalfjes, maar dan kwam plots ook Lokeren even ter sprake in ons gesprek.”

“Glen vertelde dat hij  getuige was geweest van een onderhandelingsgesprek bij meneer Lambrecht thuis samen met een Colombiaanse groep, die blijkbaar zeer veel interesse hadden in de club. De onderhandelingen liepen echter niet goed af en de Colombianen zijn ‘kwaad’ vertrokken."

"Ik heb dan aan Glen gevraagd of hij een gesprek met meneer Lambrecht wou regelen voor mij en 24u later zat ik bij hem thuis. Vanaf dan is het allemaal zeer snel gegaan."