Émile Mpenza: "Ik voel mij de Radja Nainggolan van mijn generatie... Wat doen wij verkeerd?"

Émile Mpenza: "Ik voel mij de Radja Nainggolan van mijn generatie... Wat doen wij verkeerd?"

Émile Mpenza is een icoon uit de Belgische voetbalgeschiedenis. Hij kwam uit voor onder meer Excelsior Moeskroen, Standard Luik, FC Schalke 04 en FC Sion. Tussen 1997 en 2009 speelde hij ook 57 keer voor de Rode Duivels, waarmee hij deelnam aan het WK 1998 en EURO 2000. Hij kreeg vaak de stiker van een enfant terrible te zijn opgeplakt, maar dat vindt hij onterecht.

"Was ik dan zo ontspoord", begint hij in Sport/Voetbalmagazine. "Wat waren uiteindelijk de verschillen met mijn broer? Hij had een vriendin, ik ging uit met Miss België. Hij had een sportwagen, ik had auto’s waar iedereen naar keek. Maar daarbuiten? Ik deed niets speciaals. Men wees me graag met de vinger, ik was altijd de schietschijf, stond altijd in de schijnwerpers. Ik was de Radja Nainggolan van mijn generatie."

"Daarnaast, het was toch mijn leven hé. Ik ging het niet veranderen voor de anderen. Wat heb ik verkeerd gedaan, buiten een auto in de prak rijden en uitgaan met missen? Ik heb geen overval gepleegd. Niet gestolen. Niet verkracht."

C. Ronaldo

"Ik leef mee met hetgeen Cristiano Ronaldo meemaakt: op het veld is hij altijd super, en toch blijven ze hem aanvallen op zijn privéleven. 'Misschien zoekt hij het ook, met al zijn vrouwen', hoor je dan. Maar neen, hij zoekt het niet… Wat doe je als je geen schoenen vindt die passen? Je blijft schoenen uitproberen, tot je de juiste vindt. Iedereen doet dat.’