Wesley Moraes: "Mijn mama was echt super-kwaad op mij toen ik dat deed!

Wesley Moraes: "Mijn mama was echt super-kwaad op mij toen ik dat deed!

De toekomst voor Wesley Moraes (22 ) ziet er erg rooskleurig uit. De Braziliaan maakt jacht op een derde landstitel met Club, een toptransfer én een eerste selectie voor het nationale elftal. Omringd door zijn familie, en vooral dan zijn mama.

“Mijn familie is mijn leven. Mijn hartje na mijn doelpunt was voor mijn wederhelft én mijn moeder - ik kon moeilijk twee hartjes vormen.  Nu zij hier zijn, ben ik op mijn gemak. Je moeder blijft je moeder, zeker voor mij nadat ik al vroeg mijn vader verloor. Als zij in Brazilië is, hoor ik haar voor en na iedere wedstrijd. Pas wanneer ik haar gesproken heb, kan ik mij volledig focussen op mijn match.”

“Ze is mijn grootste fan. En een enorme supporter van Club. (lacht) Maar als ik slecht speel, dan krijg ik het zwaar te verduren hoor. Na mijn rode kaart in Moeskroen heeft ze mij afgemaakt. Volledig afgemaakt.”

“Ze was enorm kwaad en triest tegelijk. 'Je speelt in de eerste ploeg, dat moet gedaan zijn.' Ze vond het dringend tijd om te leren, want ik liet mijn ploeg in de steek. Sindsdien zit dat in mijn hoofd. Wanneer ik geprovoceerd word, denk ik in die ene seconde elke keer opnieuw aan haar. Dan zie ik haar voor mij en houd ik mij in.”