"De beste Belg in het Buitenland? Eén speler stak er met voorsprong bovenuit!"

Vanavond wordt op het Gala van de Gouden Schoen ook de beste Belg in het buitenland verkozen. Kevin De Bruyne, Eden Hazard en Romelu Lukaku worden naar voren geschoven, maar wie maakt het meeste kans op de trofee? Voor analist Peter Vandenbempt is het duidelijk.

"Met voorsprong Kevin De Bruyne", begint hij aan Sporza. "Het eerste deel van 2019 was wat moeilijker voor hem, maar ik vind dat Eden Hazard al net een keertje te veel bekroond is. De Bruyne heeft de voorbije maanden nog eens een extra dimensie aan zijn spel toegevoegd. Hij haalt een nog hoger niveau en in een ploeg die veel minder goed draait, wordt er steeds meer naar hem gekeken."

"Als hij zo blijft presteren, dan kan hij de allerbeste Belg worden in de Premier League. En zodra Cristiano Ronaldo en Lionel Messi gestopt zijn, ligt de strijd voor de Gouden Bal ook open. Dan vind ik dat deze De Bruyne daar voor in aanmerking komt, absoluut. Maar zolang er twee Ferrari's meerijden, is het zelfs in een ultrasnelle bolide moeilijk om hen te kloppen. Maar als de buitenaardse wezens weg zijn, ligt het speelveld open en komt De Bruyne - samen met Hazard overigens - in aanmerking voor die prijs."