Halve Belg opgeroepen als vervanger van Portugese sterspeler op EK U21 ... speelde voor onze U15

Fabio Vieira moet verstek geven voor het komende EK onder 21 jaar. Een serieuze aderlating voor Portugal, want de middenvelder van Arsenal scoorde 14 goals in 25 matchen voor de U21 en werd twee jaar geleden nog verkozen tot speler van het toernooi. Een evenwaardige vervanger zoeken is onmogelijk, maar toch kwam de Portugese voetbalbond uit bij Diego Moreira. En dat is iemand met een stevige Belgische link. 

Fabio Vieira Diego Moreira Portugal EK U21

Portugal geldt als één van de topfavorieten op het EK U21. Ze speelden twee jaar terug al de finale en zitten nu in een groep met België, Nederland en Georgië. Sterspeler Fabio Vieira is er niet bij, hij haakt geblesseerd af. Zijn vervanger is de 18-jarige Diego Moreira, een halve Belg die uitkomt voor het Portugese Benfica. Het is de eerste keer dat hij wordt opgeroepen voor de U21. Wellicht zal hij weinig minuten maken op het aankomende EK, maar het is wel een jongen voor de toekomst. Ontdek hier trouwens alles over het Europees kampioenschap voor beloften.

Wie is Diego Moreira?

Diego Moreira werd geboren op 6 augustus 2004 in Luik en mag zich dus een halve Belg noemen. Zijn vader is Almami Moreira, een ex-profvoetballer die ooit speelde voor onder meer Boavista, Standard, Hamburg, Dynamo Moskou, Partizan en Vojvodina. Diego Moreira werd destijds opgeleid bij Standard, maar sinds 2020 komt hij uit voor de jeugd van Benfica. Ooit speelde hij nog twee wedstrijden voor de Belgische U15, maar in 2019 koos hij voor de Portugese nationale ploeg. Zo verzamelde hij twaalf caps voor de Portugese U16, acht caps voor de U18 en twaalf caps voor de U19. Moreira's contract loopt deze zomer af bij Benfica en geruchten zeggen dat hij wel eens voor Chelsea zou kunnen tekenen.

Diego Moreira Golden Boy en Youth League

Leuk feitje: Diego Moreira stond vorig jaar nog op de shortlist voor de Golden Boy Award. Het is nu de eerste keer dat hij wordt opgeroepen voor de Portugese U21. Afgelopen seizoen scoorde hij één keer en gaf hij twee assists in vijf Youth League-wedstrijden voor Benfica. Diego Moreira speelt het liefst als linksbuiten, maar ook rechtsvoor kan hij goed uit te voeten. Met zijn 1,70 meter en zijn frivole linkse voet is hij een echt dribbelkont. Hieronder zie je enkele van zijn flitsen! 

Ook interessant