Arnesen: "Vincent Kompany doet me helemaal terugdenken aan Johan Cruijff"

Met Vincent Kompany haalden Frank Arnesen en co een klinkende naam binnen. Arnesen moet paars-wit weer op het voorplan krijgen en heeft er alvast alle vertrouwen in dat dat met Kompany gaat lukken.

“Verschueren en ik waren op werkbezoek bij City en Vincent is ons na de wedstrijd komen opzoeken. Gedurende anderhalf uur heeft hij met behulp van een bord uitgelegd hoe hij het liefst zou willen voetballen. Hij ging uit van een systeem met vijf offensief ingestelde spelers en vijf verdedigende jongens. Hij lichtte toe hoe de ruimte benut moest worden, hoe het team moest denken in balbezit en balverlies, welke type spelers je nodig hebt om dat soort voetbal te brengen… “

“Vincent heeft de gave om alles verstaanbaar te maken en simpel te doen lijken. Zijn uiteenzetting deed me terugdenken aan een analyse van Johan Cruijff, toen hij na zijn periode bij de Washington Diplomats even als adviseur werd ingeschakeld bij Ajax. Het enige verschil: Cruijff deed het met de handen in de zakken en een sigaret in zijn mond”, besluit Arnesen in Sport/Voetbalmagazine.