Opvallend: overbodige Gent-speler stond al evenveel offside als ganse Beerschot-ploeg

Ilombe Mboyo komt dit seizoen zelden aan de bak bij KAA Gent. De 34-jarige aanvaller stond nog maar twee keer in de basis: 45 minuten tegen Cercle Brugge en 65 minuten tegen Belisia Bilzen. Verder dan enkele korte invalbeurten komt hij niet. 

Ilombe Mboyo

Veel spelen deed hij natuurlijk wel bij STVV, waar hij tot eind augustus voor voetbalde. Mboyo was er kapitein en een belangrijke schakel. Het was dan ook vreemd dat hij een transfer maakte naar KAA Gent, waar werd verwacht dat hij vaak op de bank zou zitten. Opvallend: Mboyo is de speler met de meeste offsides in de Jupiler Pro League dit seizoen. 

Beerschot

Dit aantal is natuurlijk verspreid over zijn periode bij STVV en Gent. Bij STVV stond hij zes keer in de basis. Bij Gent daarentegen speelde hij nog maar zo'n 83 minuten. Mboyo is altijd al een speler geweest die vaak offside stond, dat blijkt uit zijn jaarlijkse statistieken. Opvallend: Beerschot heeft met de ganse ploeg nog maar 15 keer buitenspel gelopen dit seizoen. Dat is dus even veel als Mboyo op zijn eigen. Zie hier de volledige top 10:

meeste offsides dit seizoen