De sleutel tot succes? Club Brugge voert opvallende veranderingen door in stadiondossier

Wanneer komt het nieuwe stadion er van Club Brugge? Dat is al meer dan tien jaar dé hamvraag bij iedereen die blauw-zwart een warm hart toedraagt. Vorig jaar leek Club dichter dan ooit te staan bij een nieuwe tempel, want in oktober werd de omgevingsvergunning goedgekeurd. Het nieuwe stadion zou gebouwd worden op de huidige Jan Breydel-site, waar het oude stadion nadien wordt afgebroken en de oefenvelden dienen als 'nieuwe' locatie. Capaciteit: om en bij de 40.000 toeschouwers.

Nieuw stadion Club Brugge

De grote verkeershinder blijft voor problemen zorgen. Momenteel is het op wedstrijddagen enorm druk rond het Jan Breydelstadion met lange files en opstroppingen tot gevolg. Aangezien het nieuwe stadion op quasi dezelfde locatie wordt gebouwd, zien de buurtbewoners niet in waarom het nu plots beter zou zijn en verzetten zich daarom tegen de bouw van het nieuwe stadion.

Verkeershinder

Club Brugge heeft nu enkele opmerkelijke initiatieven genomen om de verkeershinder aan te pakken. Zo kunnen supporters die te laat komen, de toegang tot het stadion ontzegd worden. Concreet zou gewerkt worden met tijdsloten waar elke supporter moet aanduiden wanneer hij ongeveer aan het stadion zou zijn. Fans moeten aanduiden of ze te voet komen, met de fiets, met het openbaar vervoer of met de auto. Ze hebben dan een marge van vijftien minuten (of een halfuur met de fiets) om aan het stadion te zijn. Indien ze te laat zouden zijn, bestaat de kans dat ze niet meer binnen mogen. Wie herhaaldelijk te laat is, kan zelfs een permanent stadionverbod krijgen. Opmerkelijk.

nieuw stadion club brugge verkeershinder