Oud-voetballer speelde bizar variant op Monopoly, met seks in plaats van huizen

Oud-voetballer Jermaine Pennant, die in zijn carrière actief was bij onder meer Arsenal en Liverpool, doet tegenover het Engelse The Mirror een boekje open over zijn exorbitante levensstijl. Zo speelde hij als voetballer een variant op Monopoly, maar met seks in plaats van huizen: "We gaven geen moer om die meisjes."

"Dan werd ze jouw eigendom"

"Maar wat zij niet wisten, was dat wij voetballers het vooral deden om hen mee naar huis of hotel te nemen, seks te hebben en ze dan nooit meer te zien", vervolgt hij zijn verhaal. "We hadden er zelfs een spel rond gebouwd, Monopoly. Wanneer je met een meisje was geweest, werd ze jouw ‘eigendom’. Collega’s die hen daarna hadden, moesten dan zogenaamde huur betalen. En zoals in het echte spel werd die ‘huur’ bepaald door de kwaliteit."

"Dan betaalde ik mijn ploegmaat 100 pond"

"Je had meisjes die ‘Mayfair’ of ‘Bond Street’ waren, echte toppers dus, of in tegenstelling ‘Old Kent Road’. Als ik met eentje uit die eerste categorie sliep, betaalde ik mijn ploegmaat pakweg 100 pond. Voor die tweede, was dat amper 14. Dan kwam er een collega naar me toe en gaf me 14 pond. Dan moest ik altijd lachen en riep ik: ‘Old Kent Road!’ Of dan kwam er iemand naar me toe en zei me dat ik hem 20 pond moest. Voor Lucy", aldus Pennant.