Opvallend! Voormalig Belgisch supertalent zit op zijn 26ste zonder club... Ooit nog de hoop van België!

Charly Musonda Jr., het is niet het eerste geval van een toptalent dat compleet mislukt is. Kijk maar naar bijvoorbeeld Zacarias Antonio die in 2018 nog een profcontract tekende bij Anderlecht... Spelers die deze titel krijgen, spelen vanaf hun jeugd met grote druk en laat dat net hetgene zijn dat er in de meeste gevallen voor zorgt dat het al snel fout loopt. De druk wordt natuurlijk alsmaar groter als je op de leeftijd van zestien van Anderlecht richting Engeland verhuist, en ook blessures helpen daar niet bij.

Charly Musonda Jr.

Het leek een perfect geschreven scenario, Charly Musonda Jr. verhuisde op de leeftijd van zestien richting Londen. Chelsea had namelijk veel over om Musonda richting Stamford Bridge te krijgen, zo haalde het ook zijn twee broers Tika en Lamisha weg om Charly zeker te overtuigen. Het leek de eerste jaren goed te gaan en hij mocht begin 2016-2017 af en toe al eens proeven van de A-kern van Chelsea. Een uitleenbeurt aan Real Betis moest in 2016-2017 zorgen voor meer speeltijd. In 24 matchen kon hij enkel één doelpunt maken en Betis stuurde hem in 2017 dan ook terug naar Londen. Bij Chelsea leek hij een nieuwe kans te krijgen en hij mocht in het seizoen 2017-2018 zelfs zeven keer meespelen in de Premier League. Toch werd hij opnieuw uitgeleend, aan Celtic dit keer. Omdat hij hier nooit kon doorbreken werd zijn huurperiode van anderhalf jaar al na zes maanden stopgezet. Voormalig trainer Brendan Rodgers was op zijn minst te zeggen niet overtuigd van zijn talent. 

Vitesse

Na zijn mislukte periode bij Celtic gaf Vitesse hem een kans om op huurbasis terug door te breken. Tot dat hij in september 2018 zijn achterste kruisbanden scheurt, een zeldzame blessure als voetballer. De dokters gaven hem nog 20% kans om ooit terug op een voetbalveld te staan. Na zijn revalidatie speelde hij nog één wedstrijd met de beloften van Chelsea om nadien transfervrij naar Levante te trekken. Hier speelde hij zes wedstrijden - voornamelijk als invaller - zonder doelpunt. In onderling overleg verbrak Levante zijn contract dat nog liep tot 2024. Hopelijk komt het nog goed met hem, maar alles wijst erop dat dit verhaal geen goed einde gaat hebben... 

Bekijk hieronder enkele hoogtepunten van Musonda in zijn jeugd