4 redenen waarom RSC Anderlecht nog altijd geen nieuwe spits heeft gekocht

Binnen anderhalve week start de Jupiler Pro League. Op zondag 25 juli speelt Anderlecht dan haar eerste (thuis)match tegen Union Sint-Gillis. Wie dan in de spits zal staan, is nog maar de vraag. Sinds het vertrek van Lukas Nmecha is er niet veel keuze. Enkel Kiese Thelin, Dauda en Colassin zijn echte spitsen, maar het is algemeen geweten dat Anderlecht hen niet als eerste keus ziet. 

Opvolger Lukas Nmecha

Er moet dus een nieuwe spits komen. Paars-wit is op zoek naar een opvolger van Lukas Nmecha, de Duitser die gehuurd werd van Manchester City. En het blijkt geen makkelijke zoektocht te zijn. Kompany wil een type zoals Nmecha en zo'n profiel is heel moeilijk te vinden. Daarnaast is er weinig budget, dus erg veel ruimte om topaankopen te doen of te spelen met het geld is er niet. Voorlopig doen 2 namen de ronde: Gyrano Kerk van Utrecht en Evann Guessand van Nice. Toch wordt het niet evident om hen binnen te halen.

4 redenen

Het Nieuwsblad somde vier redenen op waarom Anderlecht nog altijd geen nieuwe spits heeft. Voetbalflitsen vatte ze samen in onderstaande visual.

anderlecht spits nmecha guessand kerk