Deze 5 talenten kunnen dit seizoen echt doorbreken in de Jupiler Pro League

Elk seizoen breken er wel enkele talenten door in de Jupiler Pro League, denk maar aan Vranckx, Kabore, De Ketelaere en Doku. Ook komend seizoen zullen veel jonge spelers hun kans krijgen. Het Nieuwsblad somde vijf spelers op die dit seizoen wel eens een revelatie zouden kunnen worden.

1. Pierre Dwomoh

De amper 16-jarige middenvelder van KRC Genk maakte indruk in de voorbereiding en stond ook al in de belangestelling van Europese topclubs. Moest hij zijn debuut maken dit weekend, dan wordt hij de jongste speler ooit in de Jupiler Pro League.

2. Youssouph Badji

De 18-jarige aanvaller stond zaterdag nog in de basis tegen Charleroi. Het gaat allemaal snel voor de jonge Senegalees van Club Brugge. In de voorbereiding maakte hij indruk en in enkele weken tijd is hij een basisspeler geworden. Hou hem maar in de gaten dit seizoen.

3. Luca Oyen

Nog een speler van KRC Genk. De 17-jarige Oyen is een echte nummer 10 en de zoon van ex-Rode Duivel Davy Oyen. Voor de coronacrisis mocht hij al eens op de bank zitten bij KRC Genk.

4. Bruny Nsimba

De 20-jarige flankspeler mocht afgelopen weekend verrassend invallen tegen Club Brugge. De belofte van Royal Antwerp FC kreeg zo de voorkeur op Manuel Benson en Ivo Rodrigues. Hij kan de eerste jeugdspeler van Antwerp worden die echt bij de eerste ploeg doorbreekt.

5. Abdoul Tapsoba

Hij wordt ook wel eens de nieuwe Djenepo genoemd. De 18-jarige spits is erg snel en onvoorspelbaar. Hij kan een joker worden in de spits bij Standard Luik. Komt uit Burkina Faso.

Ook interessant